На срещата на Г-20 Аржентина днес и утре се очакват

...
На срещата на Г-20 Аржентина днес и утре се очакват
Коментари Харесай

Тазгодишната среща на Г-20 се очертава като най-напрегнатата за десетилетието

На срещата на Г-20 Аржентина през днешния ден и на следващия ден се чакат разногласия за търговията и климата, само че напрежението преди нея се повиши още повече поради разрасналия се спор сред Русия и Украйна, съобщи Франс прес.

В Буенос Айрес се събират държавни и държавни ръководители на двадесетте най-влиятелни сили на планетата - 19 страни и Европейският съюз, които дружно създават 85 % от брутния вътрешен артикул на света.

Повече от 22 000 аржентински служители на реда ще охраняват събитието, откакто преди година в Хамбург срещата на Г-20 бе съпроводена от прояви на принуждение.

" Водеща тематика в дневния ред е конфликтът в Азовско море, където съветските гранични служби задържаха три украински военни кораба ", твърди Франсоа Айсбур, специалист от Фондацията за стратегически проучвания в Париж, представен от Българска телеграфна агенция.

След конфликта Украйна, която не членува в Г-20, вкара военно състояние, а американският президент Доналд Тръмп разгласи, че анулира плануваната двустранна среща с съветския държавен глава Владимир Путин.

В Буенос Айрес Путин ще се срещне и с европейските водачи, които също осъдиха разрастването на спора, отбелязва Франс прес.

Другият дълго чакан диалог ще бъде сред американския президент Доналд Тръмп и китайския му сътрудник Си Цзинпин.

На фона на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и увеличението на митата Тръмп още веднъж заплаши в понеделник, че ще наложи още мита върху всички вносни китайски артикули в Съединените щати.

Въпреки това Тръмп съобщи през вчерашния ден, че подписване на съглашение с Китай е допустимо при съществуване на избрани условия.

В Буенос Айрес ще бъде обиден и въпросът за климата. Очаква се главен бранител на концепцията за битка против климатичните промени да бъде Франция и нейният президент Еманюел Макрон. Неговите връзки с Доналд Тръмп доближиха извънредно ниско равнище след подигравателните изявления на Тръмп в Туитър за известността на Макрон измежду французите.

Друга значима тематика ще бъде петролът. Има възможност Саудитска Арабия и Русия да понижат производството, с цел да балансират поевтиняването на петрола на международния пазар.

Ако Саудитска Арабия предприеме сходни дейности, саудитският принц престолонаследник Мохамед бин Салман може да утежни връзките си с Доналд Тръмп, за който е значимо Съединени американски щати да купуват нефт евтино.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР