На срещата ЕС-Турция България няма да бъде само територия за

...
На срещата ЕС-Турция България няма да бъде само територия за
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: България няма да е само територия за срещата ЕС-Турция

На срещата ЕС-Турция България няма да бъде единствено територия за нейното осъществяване. Самият факт, че такава среща ще се организира, към този момент е триумф за Българското европредседателство. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в студиото на " Денят стартира ".

В никакъв случай нито на тази среща, нито на препоръките, нито на Срещата на върха през май България не е единствено територия. За месец и половина председателство е ясно за жителите, че страната ни прави добре ролята си на ръководител.

Важно за просперитета е да имаме положителни връзки с Турция, прикани Захариева.

По сумите ѝ по време на нашето председателство би трябвало да бъде взето решението за втория транш сред Европейски Съюз и Турция, обвързван с бежанската вълна. Първият е 3 милиарда евро. Ангажиментът е за 3+3 милиарда

Екатерина Захариева, министър на външните работи: 85% е намалял натиска по границата. Това стана вследствие на подписването на това съглашение.
България и Румъния са изпълнили всички критерии за влизане в Шенген още през 2011 година. По думите ѝ продължаващото противоречие на част от страните за това България и Румъния да влязат в Шенген е необяснимо. Захариева сподели, че е добре да се обмисли предлагането на румънския ѝ сътрудник, въпросът за влизането ни в Шенген да бъде препоръчан за гласоподаване в Европейския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР