На срещата бяха изказани притеснения основно от зелените организации. Притесненията

...
На срещата бяха изказани притеснения основно от зелените организации. Притесненията
Коментари Харесай

Нено Димов: По-добре да има втори лифт в Банско, отколкото върволица от коли

На срещата бяха изказани терзания главно от зелените организации. Притесненията са свързани с демографски проблеми, с безработица, с понижаване на цените на парцелите. В едномесечен период концесионерът и община Банско ще дадат писмен отговор на въпросите им. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила на брифинг в Министерски съвет след кръгла маса, на която е било разисквано предлагането на кмета на община Банско за довеждане докрай на процедурата по изменение на настоящия План за ръководство на Национален парк "Пирин ". На срещата е бил разискван и планът за предоставяне на единодушие за подписване на в допълнение съглашение за изменение и допълнение на концесионния контракт за "Ски зона с център гр. Банско ".

Положителното обаче е, че от всички изявления имаше единствено един екологичен въпрос – дали с изсичането на дървета в региона няма да се утежни обстановката при проливни превалявания, добави Симеонов. По думите му това демонстрира, че виновните институции са си свършили работата по тематиката.Бан

Абсолютно всички присъстващи се сплотиха към мнението, че по никакъв метод не би трябвало да се продължава казуса с огромните скупчвания в зоната на лифта, който води туристите към ски оборудванията. Общата позиция беше, че е добре да се построи втори кабинков въжен превоз. В момента хората чакат по 2-3 часа. Идват хора от цяла Европа, а не могат да употребяват пълноценно това, за което са си платили. Вторият въжен превоз няма да понижи туристите, а ще понижи времето за очакване, съобщи Симеонов.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила уточни, че от позиция на концесионния контракт смяната е нужна. Когато е юридически през 2011 година, не е имало опит с сходни контракти. Концесията би трябвало да бъде приведена в сходство с новите условия. Промените би трябвало да бъдат утвърдени и от Министерски съвет. В новия концесионен контракт се планува единствено строителство единствено на ски уреди, на нищо друго, посочи Димов.

Част от неправителствените организации също обявиха, че не желаят опашки в Банско. Но в случай че не бъдат изменени концесионеният контракт договор и Планът за ръководство, не можем да приказваме за капиталово желание. Ако има инвестиоционно желание, то би трябвало мине през Министерски съвет. Според мен е доста по-добре да има втори въжен превоз, в сравнение с върволяк от коли, които да замърсяват околната среда, сподели екоминистърът.

Валеври Симеонов разясни, че в концесионния контракт са планувани промени в заплащанията от страна на концесионера. Очаква се те да са два пъти по-високи и се планува нови ски уреди. На концесионната териотиря няма да има никакво строителство на здания – нито хотели, нито къщи за посетители, безапелационен е вицепремиерът.

Никой не може да подсигурява, че в случай че се помотаем още малко, ще се откри вложител, който ще желае да построи втория въжен превоз, сподели още Валери Симеонов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР