На срещата беше и главният прокурор. Той направи оценка на

...
На срещата беше и главният прокурор. Той направи оценка на
Коментари Харесай

А бензинът в патрулките контрабданден ли е?

На срещата беше и основният прокурор. Той направи оценка на работата на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи и изрази страдание за униформите на чиновниците. С две думи - прокуратурата не би трябвало да е в изпълнителната власт.

Когато в понеделник профилът на Бойко Борисов във фейсбук стартира да предава онлайн националното заседание на полицейските началници, беше ясно, че ще потекат реки от популизъм. Мероприятието, което приличаше на спешен пиар, предизвикан от надигащия се глас на синдикатите във вътрешното министерство за битовите неуредици на българския служител на реда, беше откраднато от премиера и се трансформира в негово one man show (и няколко минутки за основния прокурор, схваща се), което не след дълго се появи на първите страници на вестниците.

" Бензиностанции манипулират софтуера за докладите към Национална агенция за приходите ", написа близкият до ГЕРБ " 24 часа ", хващайки се с тази част от рапорта на ген.-лейт. инж. Борисов, ориентирана към контрабандата с горива. Премиер-министърът описа на служителите на реда за комплицираната система за отчетност и надзор на бензиностанциите, говорейки към онази част от поданството, която не е чула идентичните му разсъждения отпреди две години. " До петък желая от министър Лукарски всяка от тези организации - бройка, заплати и каква е функционалността им. Защо едната ревизира, а другата слага (пломби) ", сподели през август 2015 година Или Лукарски нищо не е направил, или е изкарал някой лев от цялата история, или ни претоплят манджи.

Последното го видяха сътрудниците от " Сега ": " Борисов откри, че победената контрабанда в действителност процъфтява. " Не по този начин с неприятно, дано разбираем: победената контрабанда е тази с цигарите (у нас за тази с цигарите на " Булгартабак " в Турция не се говори), а другата още я мъчим. Между другото неотдавна ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов попита: " Ако има спестени пари от контрабанда, къде са контрабандистите. " Но той тъй като доста пита, затуй върви без джанти.

Иначе в монолога на премиера се прокрадна едно изказване, което би трябвало да изясним. Борисов сподели, че 900 бензиностанции били манипулирали софтуера, който снася на бирниците какъв брой гориво са продали (между другото в известията на Министерство на вътрешните работи назовават горивата енергийни артикули и всякога се чудим дали не става дума за редбул и производни напитки). На нас от финансите ни обясниха, че нещата не били тъкмо по този начин. От 3500 бензиностанции на територията 900 употребили програмен продукт, който разрешава операции, само че дали такива са се случвали - господ знае. Но обстоятелствата единствено затормозяват историята.

За да заключи тематиката, Борисов се обърна към залата, сподели къде отиват парите от контрабандата (пардон, прекъсването й) и даде обещание:

1) облекла: " Господ ми е очевидец, че първата ми работа беше да кажа, че желая да ги облека (да им купи униформи - бел. ред.), да ги приготвим и държавното управление да покаже отношение към служителите на реда " и

2) бензин: " Не желая да слушам, че няма пари за бензин или нафта. Стигнах до извода да махна лимитите (на гориво за патрулните коли - бел.ред.), само че несъмнено, да не се мине до другата прекаленост да почнете да крадете бензина и нафтата. " Явно като някогашен чиновник знае, че някои куки май са доста неприятни мутри, както пеят Ъпсурт. На финала министър председателят посочи, че ноу-хауто за лимита на патрулките е заимствано от друго значимо управническо решение - премахването на лимитите за инвитро процедурите.

Всичко е ясно - програмен продукт, бензин, униформи, инвитро. От цялата работа обаче не разбрахме едно - бензинът в патрулките контрабанден ли е?

P.S. Разказаха ни по какъв начин него ден на плаца пред Главна дирекция " Национална полиция ", където е било самото свиждане, били евакуирани всички леки коли на простосмъртни чиновници. Освен това била спусната заповед да не се разхождат много-много по коридорите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР