На среща в София премиерът Бойко Борисов и турският вътрешен

...
На среща в София премиерът Бойко Борисов и турският вътрешен
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се срещна с турския вътрешен министър

На среща в София министър председателят Бойко Борисов и турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу разискаха съдействието в областта на сигурността, ограничение на миграционния напън, битката с контрабандата и проведената престъпност.

 © Българска телеграфна агенция
Борисов акцентира, че както за България, по този начин и за Европейски Съюз, Турция е другарска страна, съдружник в НАТО и стратегически сътрудник. Българският министър председател дефинира като приоритет на външната ни политика постоянното и стабилно развиване на двустранните връзки с южната ни съседка. Изтъкна и нуждата от по-активно съдействие сред вътрешните министерства на двете страни.

По думите му все още сполучливите взаимни интервенции са най-вече по линия на наркотрафика и контрабандата на артикули, а България би желала да развиваме по-активен продан на информация. Турският вътрешен министър даде висока оценка на съдействието в региона на сигурността, което България и Турция са построили по всички предпочитани линии.На срещата участва и основният прокурор Сотир Цацаров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР