На среща в президентската институция представители на Фондация „Млади медици

...
На среща в президентската институция представители на Фондация „Млади медици
Коментари Харесай

Румен Радев: Демотивацията и бягството в чужбина на младите медици са сред основните проблеми на здравеопазването

На среща в президентската институция представители на Фондация „ Млади медици за България “ показаха активността си в поддръжка на млади лекари и сестри за професионално развиване у нас

Здравето на нацията е стожер на държавността, тъй като без него няма триумф в никоя друга област, съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, който одобри през днешния ден на „ Дондуков “ 2 представители на фондацията „ Млади медици за България “. Фондацията си е сложила за цел да поддържа младите медици да остават и да се развиват професионално в България. Акцент в политиката на Фондацията е подпомагането на медици от дребните обитаеми места в страната. На срещата участваха студенти и специализанти, които ще бъдат подкрепени от Фондацията.

Демотивацията и бягството в чужбина на младите медици са измежду главните проблеми на опазването на здравето, акцентира Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. По думите му младите лекари, сестри и санитари с техния голям капацитет и разсъдък би трябвало да бъдат подкрепени, с цел да остават в България и да дават своя принос към обществото. Липсата на съответно отношение към младите медици от време на време е на фона на шефове на държавни лечебни заведения, които получават заплати в размер на десетки хиляди лв., което основава голям дисбаланс в цялата система на опазването на здравето, акцентира още президентът.

Държавният глава уточни, че през годините доста хора, които нямат общо с медицината, са предложили разнообразни модели за решение на проблемите на опазването на здравето без триумф. „ Може би не вземат решение проблемите, тъй като пропущат най-важното – реализацията на младежите “, съобщи Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

Основателят на фондацията „ Млади медици за България “ и ръководител на Управителния съвет доктор Динко Младенов съобщи, че „ Млади медици за България “ към този момент има 15 бенефициенти, които от октомври ще стартират да получават финансова поддръжка в размер на половин заплата от тази на новак доктор. Той посочи, че задачите на фондацията са безсрочни и са насочени напълно към финансово подкрепяне на бъдещите медици, тъй като проблемите на младежите са най-вече финансови и са измежду главните аргументи за напускането на България.

Лилия Пачалова и Симона Камберова – бенефициенти на Фондацията, показаха желанието си за професионална реализация в България и дефинираха като сериозен тласък за това финансовата поддръжка, която получават в границите на нейната стратегия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР