На среща в Москва израелският премиер Бенямин Нетаняху ще запознае

...
На среща в Москва израелският премиер Бенямин Нетаняху ще запознае
Коментари Харесай

Нетаняху представя пред Путин „сделката на века“

На среща в Москва израелският министър председател Бенямин Нетаняху ще запознае съветския президент Владимир Путин с проекта на американския му сътрудник Доналд Тръмп за решение на палестинско-израелския спор.

Русия реагира сдържано на проекта на президента Тръмп, наименуван от самия него „ договорката на века ".

Според съветския заместник-министър на външните работи и специфичен представител на президента за Близкия изток и Африка Михаил Богданов израелците и палестинците би трябвало да стартират директни договаряния и да доближат до взаимноприемливи взаимни отстъпки.

„ Не знаем дали предлагането на Съединените щати е взаимноприемливо. Трябва да изчакаме реакцията на страните ", акцентира Богданов. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху назова проекта на Тръмп „ реален път към трайния мир ", а палестинският президент Махмуд Абас. изрично го отхвърли.

Последната среща сред Путин и Нетаняху беше предходната седмица в Ерусалим, където двамата участваха в интернационален конгрес в памет на жертвите на холокоста. Тогава Путин беседва и с майката на наказаната в Русия на седем и половина години затвор за трафик на хашиш израелска гражданска Наама Исахар. Снощи съветският президент издаде декрет за помилването ѝ.

Днес рано сутринта 26-годишната Исахар е освободена от колонията, в която изтърпяваше наказването си, заяви за ТАСС източник от органите на реда в Русия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР