На среща в Министерския съвет с участието на премиера Бойко

...
На среща в Министерския съвет с участието на премиера Бойко
Коментари Харесай

Борисов свиква среща в МС по казуса със застрахователната компания Олимпик

На среща в Министерския съвет с присъединяване на премиера Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и Комисията за финансов контрол ще се взема решение каква помощ да се окаже на клиентите на оповестеният във банкрут осигурител Олимпик, оповестява БНР.

Заради обстановката 200 хиляди клиенти останаха преди дни без "Гражданска отговорност ".

9 350 000 лв. е цената на прекратените полици, а управляващите показаха, че всеки потърпевш ще би трябвало да се оправя самостоятелно. Но тъкмо в минутата на приключването на полиците, митинг пред Народното събрание събра недоволни, които желаеха подпомагане от финансовия контрол, българския гаранционен фонд и премиера.

От Комисията за финансов контрол оповестиха, че Олимпик е правила вноски и във фонда, който се намесва при положение на банкрути, само че това важи за регистрирани единствено в България сдружения и тъй като в доста страни от Европейски Съюз няма такива обезпечителни фондове, Министерски съвет евентуално ще предложи основаването им на европейско ниво. От Българска социалистическа партия предложиха страната да заплати посредством обезпечителния си фонд при неплатежоспособност на застрахователните сдружения, а след това да си да търси парите си при делото в Кипър.

Депутатите от Българска социалистическа партия ще внесат през днешния ден в деловодството на Народното събрание подписите за изключително съвещание на Народното събрание тази седмица. Причината е въпросът със застрахователна компания "Олимпик " и сривът в Търговския указател. За да бъде свикано изключително съвещание на Народното събрание са нужни 48 депутатски подписа. Българска социалистическа партия разполага с 79 народни представители. От опозицията упорстват за чуване на министър-председателя Бойко Борисов в пленарна зала.

Междувременно от КАТ оповестиха, че няма да глобяват водачите с невалидна лавица на "Олимпик ", само че предизвестиха бързо да се сключат нова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР