На среща в Министерския съвет днес (вторник, 13 юни) между

...
На среща в Министерския съвет днес (вторник, 13 юни) между
Коментари Харесай

ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" обсъждат да съгласуват назначения

На среща в Министерския съвет през днешния ден (вторник, 13 юни) сред представители на ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ", дружно с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел е разисквано по какъв начин да съгласуват назначения на редица постове в страната, най-спешните измежду които се обрисуват зам.-министрите и регионалните шефове.

Това научи " Дневник " от източници измежду договарящите. Според неофициални данни на срещата са били Кирил Петков и Атанас Атанасов от " Продължаваме промяната - Демократична България ", Десислава Атанасова, Деница Сачева, Теменужка Петкова, Томислав Дончев от ГЕРБ.

Преди ден, което се възприе като следващ знак на проява на неодобрението на президента Румен Радев към новото държавно управление. Желаещите да изоставен постовете си регионални шефове бяха назначени от служебното държавно управление, назначено от президента. В деня на избирането на кабинета " Денков - Габриел " министър председателят в служебното държавно управление Гълъб Донев.

Според информация на " Дневник " към този момент се върви към вид, в който ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " ще вършат поотделно оферти за постовете, а противоречивите ще се вземат решение от парламентарните групи, както и от Николай Денков и Мария Габриел. Източник уточни импровизирано, че стремежът е да не се оферират партийни кандидатури.

На срещата е било разисквано и. Според неофициална информация представителите на ГЕРБ са били сюрпризирани от предлагането и разбрали за него от медиите.

Извън назначението на зам.-министри и регионални шефове, ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " дават поръчка за смени в над 80 позиции в регулатори поради от дълго време изтекли или изтичащи мандати, които до момента са ръководени от назначени от времето на ръководството на Бойко Борисов.

В изявление по " Нова телевизия " Кирил Петков дефинира механизма за координиране на назначенията в регулатори като ръб, в който има представители на партиите, подкрепящи кабинета.

 Кирил Петков: Смените в службите стартират от организацията по сигурността Кирил Петков: Смените в службите стартират от организацията по сигурността
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР