На среща в Бургас, водачът на листата на „Движение 21

...
На среща в Бургас, водачът на листата на „Движение 21
Коментари Харесай

„Движение 21“: Европа има нужда от нови лидери

На среща в Бургас, лидерът на листата на „ Движение 21 " в изборите за Европейски парламент Данаил Георгиев показа претендентите на партията и целите в актуалната акция. В полемиката присъединяване също взе и претендентът за евродепутат Боряна Петкова, както претендентите от Бургас Драгомир Ошавков и Гергана Георгиева.
" Движение 21 " взе участие в изборите за Европейски парламент с цел да провокира смяна - както в Европа, по този начин и в България. ", съобщи Данаил Георгиев. " За да бъде осъществена смяната Европа има потребност от нови водачи, нови визии, разчупващи рамките на актуалните политически групи. Необходима е смяна на статуквото на преобладаващите и партниращи си в брюкселската администрация огромни европейски партии. За да способства за смяната, България би трябвало да излъчи за представители в Европейския парламент извънсистемни, самостоятелни, само че и способени персони - водачи, способни да формулират, отстояват и ангажират поддръжка за своите позиции. В наш интерес е да бъдем показани в Брюксел от пълноценни и ефикасни участници във образуването на общите политики, защитавайки интереса на своите гласоподаватели. "
Драгомир Ошавков посочи, че моделът и методите, налагани в ръководството от ГЕРБ, ощетяват българските жители. Затова е изключително значимо, още на европейските избори, гласоподавателите да гласоподават за несистемни партии и за нови лица, честни и некорумпирани.
Участниците в срещата се съгласиха, че прилаганите в България стопански и обществени политики на Европейския съюз не основават задоволително и качествени работни места. Европейските фондове се ограбват от ръководещите безочливо и необмислено, вместо да служат за доближаване на виталните стандарти и качеството на живот, да преразпределят благосъстоянието. България не съумява да наваксва изоставането си от европейските страни по редица обществени индикатори - претовареност, безработица, общ приход, работна заплата, пенсии, просветеност, налично опазване на здравето и обучение, с цел да преодолеем унизителните разлики сред европейските и българските жители.
„ Движение 21 " се застъпва за това, работещите да получават еднообразно възнаграждение за еднакъв труд, на едно и също работно място. Заплатите би трябвало да бъдат почтени и на всички места в Европейски Съюз бъдат контрактувани минимални ставки по браншове за съответната страна.
По-рано претендентите за евродепутати на партията се срещнаха с гласоподаватели във Варна. Там те разискаха опциите за развиване и подсилване на Обединена Европа, в това число посредством повишение успеваемостта на институциите за битка със злоупотребите с обществени средства. В листата на „ Движение 21 " има двама варненци - Светлозар Златев и Юлия Малешкова. Според тях европейските фондове би трябвало да бъдат употребявани за действителни вложения, които да подкрепят локалните стопански системи и покачват качеството на живота.
На срещата изрично беше дадена поръчка, че „ Движение 21 " ще работи за разтрошаване на порочния модел, в който поради няколко гласа повече в Европейския парламент и смирение в Комисията, българският политико-икономическият картел се употребява с поддръжката на главните политически групи в Европейски Съюз. Институциите на Европейски Съюз не би трябвало да си затварят очите за ограбването на европейските фондове и да зареждат българската корупционната машина за корист с власт, изнудване, лишаване на бизнеси с всички принадлежности на страната, пазаруване и манипулиране на избори.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР