На среща в Атина кметовете на гръцката и македонската столица

...
На среща в Атина кметовете на гръцката и македонската столица
Коментари Харесай

Стъпка към разбирателство: Кметът на Скопие посети Атина

На среща в Атина кметовете на гръцката и македонската столица Йоргос Каминис и Петре Шилегов показаха поддръжка на напъните на държавните управления си да търсят решение на разногласието за името и обявиха, че двете страни би трябвало да се съсредоточат върху бъдещето и това, което ги сплотява, оповестиха меестни медии. Двамата градоначалници започнаха контакти през октомври, когато Шигеров бе определен на поста, следва той да посрещне в Скопие гръцкия си сътрудник.

„ Правителствата в Скопие и Атина би трябвало да се съсредоточат върху това, което свързва двете страни и техните жители, съобщи кметът на Атина Георгиос Каминис след срещата Петре Шилегов.

Двамата насочиха апел за съдействие, създаване на доверие измежду жителите и възстановяване на климата сред двете общества. Каминис съобщи, че извършената среща е началото на по-тясно съдействие сред двата града, като в същото време добави, че държавните управления в Атина и Скопие би трябвало да се съсредоточат върху това, което свързва двете страни и двете общества, а не това, което ги разделя.

„ Ние, кметовете на двата столични града, сме съгласни с нуждата от реализиране на заслужено и стабилно решение, като знаем изгодите, които идват с него “, акцентира Каминис.

На собствен ред Шилегов съобщи, че в случай че има положително съдействие сред столичните градове, тогава ще има по-добро съдействие сред държавните управления.

„ Инициативите, които свързват хората и районите с продуктивно съдействие и схващане, са другарски начинания. Ето за какво считам, че имаме мощната воля и дарба да укрепваме другарството си в бъдеще “,
обясни Шилегов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР