На среща утре в Лисабон с новата администрация във ВашингтонОтказите

...
На среща утре в Лисабон с новата администрация във ВашингтонОтказите
Коментари Харесай

Брюксел пак повдига въпроса за US визите

На среща на следващия ден в Лисабон с новата администрация във Вашингтон
Отказите за български жители към този момент са под 10%

Представители на Европейски Съюз и Съединени американски щати ще обсъдят на следващия ден в Лисабон въпроси от региона на сигурността, измежду които и визовата взаимност, заяви Еврокомисията.

Неин представител означи, че това ще бъде първата среща сред зам.-председателя на Европейска комисия Маргаритис Схинас и еврокомирасите по вътрешните работи Илва Йохансон и по правораздаването Дидие Рейндерс с представители на новото държавно управление Съединени американски щати.

През март Европейският парламент съобщи Европейска комисия на съд поради неналичието на визова взаимност със Съединени американски щати, които не престават да постановат условие за визи на жителите на четири страни от Европейски Съюз - България, Румъния, Хърватия и Кипър.

По данни на комисията от края на м. година за първи път се регистрира спад на отводите за издаване на визи за Съединени американски щати за жители на България и Румъния до под 10%, при условие отводите да бъдат под 3% от подадените заявки. При Кипър делът на отводите се задържа под 3%, а при Хърватия е понижен на 4%.

Европейска комисия изяснява отхвърли си да предложи краткотрайно връщане на визите за жители на Съединени американски щати с продължаващите договаряния с Вашингтон и с опасението си, че това би донесло повече вреди, в сравнение с изгоди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР