На среща с руския президент Владимир Путин днес българският държавен

...
На среща с руския президент Владимир Путин днес българският държавен
Коментари Харесай

За Путин визитата на Радев е сигнал за възстановяване на отношенията в пълен формат

На среща с съветския президент Владимир Путин през днешния ден българският държавен глава Румен Радев възобнови поканата си Путин да посети България в годината, когато се навършват 140 години от Освобождението на България и Руско-турската освободителна война, т.е. до края на 2018 година

Двамата се видяха в Сочи през днешния ден, а Радев разгласи за цел на срещата възобновяване на разговора на най-високо равнище сред двете страни, както и на доверието.

" Трудно се приказва за доверие при три спрени плана в изискванията на наказания и недалновидно политическо говорене ", сподели Радев.

В изказване за медиите, което бе към минута, Владимир Путин сподели, че визитата на Радев е сигнал за възобновяване на пълноформатните връзки сред Русия и България. И двама президенти оповестиха, че се чака скорошно посещаване на премиера Бойко Борисов в Русия.

За визитата на Борисов Радев изрази упования, че ще бъдат начертани съответни тематики за съдействие сред двете държавни управления.

Пред Путин българският президент още веднъж акцентира, че визитата му в Русия е дала политически подтик на държавното управление ни за съществено обновяване на общи планове, което, по думите му, е симптом за натурализъм.

В понеделник в Москва Радев изиска директни доставки на газ от Русия през Черно море за България. Той разгласи, че съживяването на плана АЕЦ " Белене " допуска съветско присъединяване.

При изказванията пред медиите през днешния ден българският държавен глава разгласи, че е мъчно са се приказва за доверие при три спрени огромни плана, в изискванията на опълчване сред Европейски Съюз и Русия, при наказания и недалновидно политическо говорене.

" Уверих президента Путин, че България има интерес да работи за определяне на разговор и съгласие, тъй като никой няма потребност от връщане на времето на Студената война. Най-малко Европа и Русия ", сподели Радев. Той разгласи още, че има проблеми за решение сред София и Москва, само че не ги назова.

От своя страна Путин сподели, че е уведомил Радев за целите на Москва в двустранните връзки и за метода й в редица интернационалните въпроси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР