На среща с представители на фирми от Камарата на строителите

...
На среща с представители на фирми от Камарата на строителите
Коментари Харесай

Банкова пред строители: Да се възстанови връзката бизнес-община

 На среща с представители на компании от Камарата на строителите в Ловеч претендентът за кмет на общината Радина Банкова съобщи, че съгласно нея общинската администрация не разполага с задоволително потенциал и ангажираност и не се основават условия за работа на локалните строителни компании. Тя добави, че по тази причина би трябвало да се търси нов път на ръководство. Банкова разяснява още, че в Ловеч има задоволително какво да се прави във връзка с възобновяване на издигнатите в близкото минало обекти и работа има за всички компании.

" Питат ме за какво съм се захванала с това си присъединяване в локалните избори. Направих го, тъй като като си спомня по какъв начин е изглеждал градът ни преди години, не мога да заставам равнодушно и това ме кара още повече да се съсредоточа върху задачата, която съм си сложила. Дошло е време да върна на града си и на хората в него това, което обществото е направило за мен. Ще се опитам с един добър екип да направя преструктуриране на общинската администрация, която да работи в интерес на жителите и за решение на проблемите им ", сподели още Радина Банкова. Кандидатът за кмет разяснява още, че строителните компании упорстват за заместител - кмет по строителството, тъй като компаниите имат проблем със настоящето управление на общината. " Всяка компания е намерила за себе си някаква ниша, не участвате в огромни обекти. Поправими ли са нещата? - Със сигурност - да, просто би трябвало да се възвърне връзката сред вашите компании и общината ", добави Банкова пред строителите.

Според представителите на строителния отрасъл би трябвало да се усъвършенства приемането и обработването на другите документи, които те внасят в общинската администрация, с цел да се  в профил наклонността едни и същи компании - и то външни, в някои случаи и неточни, да печелят търговете. " Би могло да се намерения по какъв начин ловешките компании да се включат в ремонтите на общински обекти по селата, които от години са изоставени и занемарени ", прибавиха те. Строителите получиха уверението на Радина Банкова, че въпросът може да се разиска и с немного огромен бюджет от общината да се правят тези действия.

По- късно претендентът за кмет на Ловеч се срещна с поданици на селата Хлевене и Лисец. " Местните избори са доста по - значими от всички останали избори, защото на тях хората вярно би трябвало да решат кой ще е кметът, до каква степен той ще е покрай хората, по какъв начин ще се застъпва за решаването на техните проблеми. Затова Българска социалистическа партия се обърна към хората, излязохме са от партийните си рамки и застанахме зад човек, препоръчан от предприемчив комитет - една сполучлива бизнесдама, работохолик, с доста хрумвания, знаеща и можеща, с взор и върху публичния живот ".  Това сподели ръководителят на предизборния щаб на Коалиция " Българска социалистическа партия за България " в Ловеч  Димитър Горов на среща с поданици на село Хлевене при представянето на претендента за кмет на общината - Радина Банкова.

" Заставам пред вас, с цел да чуя проблемите ви. Ходя във всички обитаеми места с един бележник, в който протоколирам какво ми споделят хората. След като с ваша помощ стана кмет, ще се върна още веднъж при вас с този бележник, с цел да решим дружно с кои неща би трябвало да се захванем първо ", сподели претендентът за кмет на община Ловеч Радина Банкова. Тя добави, че проблемите по никакъв начин не са малко. " Във всички села има проблем с питейната вода, тук-там даже я няма, рейсовете са нередовни или не са директни сред селищата, улиците се разкопават при повреди с остарелите водопроводи, а по-късно не се ремонтират. Всичко това би трябвало да спре, общината да се обърне с лице към хората, да мисли за тях, за основаването на една добра среда за живот, каквато в този момент липсва ", сподели Радина Банкова. Тя бе безапелационна, че наложително би трябвало да се усилят средствата за обществени действия, изключително за възрастните хора по селата, с цел да има повече обществени асистенти, домашни помощници. " Тези, които сме останали в родното ни място, крепко би трябвало да се захванем и да правим измененията, които ще доведат до развиването на Ловеч като един съвременен град, с туристическа активност, с благоприятни условия за увеличение на компаниите от дребния и междинния бизнес, с идването в града на можещи, образовани, търсещи сериозна професионална реализация младежи. ", безапелационна бе Радина Банкова.

В Лисец Радина Банкова показа своите цели за ръководство на община Ловеч. " Трябва да променим ръководството, пристигнало е време за това и ние би трябвало крепко да се захванем, да влагаме в хората, които ще работят в опазването на здравето, образованието, стопанската система. Държавата е абдикирала от казуса с болничното заведение, само че би трябвало да се потърсят благоприятни условия да не се затварят повече отделения, да притеглим млади експерти, на които да предоставим стипендии и жилища, безвъзмездни детски градини за децата им, с цел да останат на работа тук ", сподели още Банкова. Кандидатът за кмет съобщи, че  не трябва да се не помни и това, че след няколко години автомагистрала " Хемус " ще мине през територията на общината. " Затова занапред би трябвало да се мисли, да се обезпечат терени общинска благосъстоятелност за развиването на индустриални зони. Задължително би трябвало да се отдели внимание на туризма, който пък ще способства за основаването на дребни компании за услуги, които ще обезпечат работа на доста хора ", показа още Радина Банкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР