На среща с медиите председателката на Европейския парламент Роберта Мецола

...
На среща с медиите председателката на Европейския парламент Роберта Мецола
Коментари Харесай

Евродепутатите одобриха първия пакет регулации за контрола на изкуствения интелект

На среща с медиите председателката на Европейския парламент Роберта Мецола дефинира гласувания регулаторен акт като уравновесен и насочен към индивида, който ще се трансформира в международен стандарт за години напред, макар че повдига голям брой въпроси, свързани с етиката, контрола и нововъведенията.

 

" На първо място - технологията се развива, нововъведенията ни движат напред и откриват нови благоприятни условия. Като законодатели би трябвало да се възползваме от тези благоприятни условия. Става дума за смяна на разбирането, че не можем да си позволим да останем в застой и да не се тормозим от бъдещето.

 

Второ -  придвижвайки се напред, се нуждаем от непрекъсната, ясна граница и ограничавания за изкуствения разсъдък. И тук има една нещо, с което не можем да създадем компромис, всякога, когато технологията напредне в развиването си, то би трябвало да върви ръка за ръка с нашите фундаментални права и демократични полезности.

 

И на последно място - би трябвало да преосмислим какво законодателство одобряваме, като вземем поради неограничения достъп до изкуствен интелект, тъй като новата ера на надзор към този момент стартира.   

 

Съществуват доста неща, които не могат да бъдат цифровизирани - като страстите, волята и преценките. Всичко това принадлежи на нас. На този парламент, който има способността да зададе тона в света. 

 

Става дума за това Европа да поема водачеството и ние го вършим по нашия метод - отговорно ", съобщи Роберта Мецола.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР