На среща с колегите от коалиция Обединени патриоти“ проведохме разговор

...
На среща с колегите от коалиция Обединени патриоти“ проведохме разговор
Коментари Харесай

ГЕРБ и „Атака“ ще подкрепят предложението за 1 лев партийна субсидия

„ На среща с сътрудниците от коалиция „ Обединени патриоти “ организирахме диалог и обсъдихме предложенията, които са импортирани и следва да бъдат прегледани за дотацията на партиите.
От ГЕРБ оставаме на твърдата си позиция за поддръжка на в началото импортирания законопроект от Министерски съвет дотацията да стане 1 лев на глас “.
Това разгласи на брифинг в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова, съобщи БГНЕС.
„ С съдружните ни сътрудници поехме ангажимент по-късно да продължим диалозите за това по какъв начин може да бъде ревизиран Закона за политическите партиите по този начин, че да се търсят решения, които те считат за по-рационални във връзка с финансирането “, изясни още Дариткова.
На първо четене болшинството към този момент поддържа предлагането на Министерски съвет държавното финансиране на партиите и обединенията да бъде фрапантно понижено от 11 на 1 лев на получен автентичен глас. Предстои предлагането да бъде дефинитивно утвърдено в пленарната зала.
От своя страна водачът на „ Атака “ Волен Сидеров акцентира, че депутатите му ще поддържат първичното предложение и уточни, че сътрудниците им от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация са имали друго мнение по време на диалозите.
„ Няма по какъв начин да вършим в този момент крачка обратно. Още повече, че имаше и референдум. 2,5 млн. българи се произнесоха по тази тематика. Харесва ли ни или не – това е гласът на българите “, съобщи Сидеров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР