На среща с граждани в град Габрово кандидатът за евродепутат

...
На среща с граждани в град Габрово кандидатът за евродепутат
Коментари Харесай

Момчил Неков представи приоритетите си в Европейския парламент пред граждани в Габрово

На среща с жители в град Габрово претендентът за евродепутат от листата на "БСП за България " Момчил Неков беседва с габровци и показа своите цели в Европейския парламент. По думите му габровският район може да се прочуе и в Европа с помощта на артикули като Габровския пестил.

“Европейските схеми за качество дават опция на производители в селските региони да основават, поддържат и защитят своите районни артикули. Радвам се, че този неповторим артикул се върна още веднъж в хранителната мрежа и в този момент освен габровци, само че и в редица други градове може да бъде открит габровският пестил”, разяснява Момчил Неков.

Означението “планински продукт” също провокира интерес за габровци. То ще даде опция на производителите на млечни, месни артикули, мед и билки да вземем за пример да се открояват. “Потребителите ще знаят, че купувайки артикул с сходно обозначение, те подкрепят производители в райони с ограничавания и по-трудни условия. Тази добра европейска процедура ще откри приложение и у нас идните седмици”, добави още Момчил Неков. Той самият внесе предложение за разпоредба за термина за качество предходната година в МЗХГ.

Другите тематики, по които Момчил Неков е работил в границите на настоящия мандат и разиска с жители, са двойният стандарт по храните, по който той беше докладчик в Народното събрание, тавани за дотациите, отбрана на ползите на българските пчелари и на овцевъдите.
На срещата с габровци присъединяване взе и националният представител от област Габрово - Кристина Сидорова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР