На среща с граждани представители на Коалиция за България представиха

...
На среща с граждани представители на Коалиция за България представиха
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев: Битката е за Майка България, за една достойна България в Европейския съюз


На среща с жители представители на „ Коалиция за България ” показаха главните акценти в предизборната си платформа и основни тематики бяха подложени на полемика.

Според проф. Боян Дуранкев – лидер на листата за евродепутати на „ Коалиция за България ”, на идните евроизбори борбата е за Майка България, за една почтена България в Европейския съюз. Той уточни три съществени целта, които България би трябвало да отстоява в бъдещия европарламент. Първото е догонващо икономическо развиване на България с темпове 6-7 % най-малко и с по този начин наречената „ Европа на разнообразни скорости ” – България и Румъния да се движат по-бързо, в сравнение с другите страни. Второто е догонващо обществено развиване, при което българите да получат минимална заплата най-малкото половината от междинната минимална заплата в Европейски Съюз и междинна месечна заплата към 1800 лв. до 2025 година.

„ И третото нещо, за което ще настояваме, е страните в демографска рецесия или демографска злополука, като България, Румъния, Литва, Латвия, Естония и Полша, да реализират свои стратегии и да ги осъществят за едно стабилно демографско развиване ”, съобщи проф. Дуранкиев.

Според Ивайло Калфин – член на Народно събрание на Политическа партия АБВ, това е допустимо, в случай че знаем какво вършим в Европейския парламент ”. Калфин счита, че поставеният от проф. Дуранкев проблем за демографската рецесия е европейски проблем, както и казусът с приключването на „ мозъци ” и работна мощ и могат да бъдат решени с европейски стратегии в границите на средствата, давани на страните.

Румен Петков, ръководител на „ Коалиция за България “, насочи рецензия към сегашните евродепутати, които имали „ редица цинични гласувания срещу националния интерес ” и са „ доста ярка еманация на говорене - едно в България и правене на друго в Европа ” и разясни с образец за свалянето на глобите против Русия. „ Коалиция за България ” е може би единствената коалиция, която ще се бори за мир и за чудесни и топли връзки в границите на света, в границите на Евразия и в границите на Европа ”, съобщи Румен Петков. Той разясни, че това значи внезапно възстановяване на връзките с Русия, значи прекъсване и очистване на понятието наказания, защото такова разбиране в интернационалното право не съществува и е нелегално и, трето, възстановяване на икономическите и културните връзки сред Русия и Европейски Съюз. „ Трябва да се знае доста добре, че европейската архитектура за сигурност е невъзможна без Русия ”, акцентира Румен Петков.

Той моли за поддръжка на листата на „ Коалиция за България “ с №10 , защото има голяма разлика в морала на претендентите на обединението и всички останали листи. „ Ние не сме в суджуци, не сме в къщи за посетители, не сме в жилища без пари с и без асансьори в хола, ние сме в България пред очите на хората “.

 

* Купуването и продаването на гласовете е закононарушение

 

* платена обява

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР