На среща при кмета на София Йорданка Фандъкова - три

...
На среща при кмета на София Йорданка Фандъкова - три
Коментари Харесай

Три министерства и общината търсят решение за проблемите на Витоша

На среща при кмета на София Йорданка Фандъкова - три министерства разискаха какви ограничения да се подхващат за решаването на проблемите на Витоша. Засега Столичната община и министерствата на земеделието, на спорта и околната среда още не са решили дали ще работят в посока смяна на настоящия проект за ръководство на планината. Другият вид е да се забърза процедурата по приемането на новия и разглеждането му от Висшия експертен екологичен съвет.

Междуведомствена работна група ще взема решение проблемите на Витоша. Това стана ясно след срещата на Йорданка Фандъкова с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, на околната среда и водите Нено Димов, Атанас Кацарчев от министерството на земеделието, вицепремиера Валери Симеонов и с шефа на естествен парк " Витоша " Снежана Петрова.

Приемането на нов проект за ръководство на планината може да продължи прекомерно дълго, по тази причина допустимо решение е смяна в настоящия.
Нено Димов, министър на околната среда и водите: И двете неща са вероятни, просто взехме решение, че ще уточним да забележим кой е разновидността, в който най-бързо ще можем да действаме, тъй като очевидно забавянето е огромно.
Фирмата спечелила публичната поръчка за актуализация на проекта е определена още в средата на 2014 година. Tогава изборът е обжалван пред комисията за защита на конкуренцията от различен участник в търга, а по-късно два пъти е връщан за преправяне.
Нено Димов, министър на околната среда и водите: Има още неизяснени неща, изпратено е още веднъж писмо до вносителя с въпроси уточняващи, чакаме отговорите от вносителя на проекта, тъй че до момента в който той не бъде обяснен, няма смисъл да се действа.
В момента настоящият проект не разрешава да се строят лифтове, които по какъвто и да е метод излизат от трасето и стъпките на сегашните.
Нено Димов, министър на околната среда и водите: Те могат да ремонтират единствено съществуващите уреди, доколкото си припомням още от детските си години - те съществуваха огромна част от тези уреди, значи са на ужасно доста години, аз съм карал ски на Витоша преди 50 години за първи път.
Фирмата притежател на лифтовете през днешния ден излезе с обява във Facebook страницата си, в която се споделя, че са подготвени неотложно да влагат в модернизацията на всички уреди, само че законодателството им пречи. Проблемът със стълбовете на ски оборудванията съществува и при влека на спортното министерство, прочут като " Заека ".
Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Има неспособност да се реконструира трасето, тъй като би трябвало да се сменят стъпките, по тази причина в случай че не постанова да се трансформират последните две стъпки, тогава при в този момент съществуващия проект, няма да може това да бъде осъществено.
Министър Кралев се обърна към софиянци с думите да бъдат спокойни, тъй като са се заели съществено с проблема и търсят най-правилното решение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР