На среща парламентарната група на ГЕРБ ще обсъди с представители

...
На среща парламентарната група на ГЕРБ ще обсъди с представители
Коментари Харесай

Парламентарната група на ГЕРБ се среща с представители на КНСБ

На среща парламентарната група на ГЕРБ ще разиска с представители на КНСБ оферти на синдиката, свързани с бюджета за 2018 година В края на октомври представители на КНСБ излязоха на народен митинг с претенции за 10% нарастване на заплатите на всички служащи у нас, както и опазване на класа прослужено време.

Синдикалната организация продължава да предлага нарастване на възнагражденията, макар че в бюджета, направен от Министерски съвет се плануват 730 млн. лева за повдигане на заплатите в обществената сфера, като междинното покачване ще е с 10%.

330 млн. лева повече за хонорари ще бъдат дадени на учителите и работещите в областта на образованието, което значи приблизително нарастване на заплатите с 15%. 55 млн. лв. са отделени за покачване на възнагражденията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Увеличението на заплатите ще е диференцирано.

По-голям растеж на възнагражденията ще има за служителите на реда на терен. 100 млн. са планувани за нарастването на приходите на военнослужещите. 9,4 млн. лева ще отидат за покачване на заплатите на работещите в Агенцията по заетостта, Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията на хората с увреждания.

От 1 януари 2018 година се усилва и минималната работна заплата от сегашните 460 на 510 лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР