На среща, организирана днес от областния управител Стоян Христов с

...
На среща, организирана днес от областния управител Стоян Христов с
Коментари Харесай

Областният управител обеща на живеещите на ул. „Митрополит Борис“ и ул. „Христо Силянов“ да не оспорва решението на ОбС-Благоевград в съда, като обясни мотивите за своята позиция

На среща, проведена през днешния ден от регионалния шеф Стоян Христов с живеещите на ул. „ Митрополит Борис “ и ул. „ Христо Силянов “ в Благоевград, бяха изяснени претекстовете, с които юристите на Областна администрация Благоевград върнаха за ново разглеждане решението на Общински съвет.

Областният шеф пожела да се срещне с хората, с цел да бъдат успокоени, че решението няма да бъде оспорено в съда, с цел да не се основава спънка в най-кратки периоди Общински съвет да в профил несъответствията на взетото решение с нормативните условия на Наредбата за планиране на транспортни системи.

Стоян Христов бе безапелационен, че дългогодишният проблем би трябвало да бъде решен, само че за задачата е належащо да бъде признато качествено и годно решение на Общински съвет, съобразено с условията за сигурност на придвижването, в съгласие с органите по сигурност на придвижването и при вземане предвид с условията за Подробен устройствен план. Всички тези съгласувания би трябвало да са налични все още на приемане на решението от Общински съвет.

Присъстващите благодариха на регионалния шеф за срещата и градивния разговор, а той, от своя страна, акцентира, че постоянно е отсреща за диалог и за взаимно решение на всевъзможни проблеми, касаещи публичния интерес. Всяко решение, което бива връщано за ново преразглеждане и гласоподаване в Общински съвет във всяка една община на територията на региона е само заради открити пропуски и несъответствия, свързани със законосъобразността на решенията, добави Стоян Христов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР