На среща между областния управител на Ямбол Димитър Иванов и

...
На среща между областния управител на Ямбол Димитър Иванов и
Коментари Харесай

Обсъждат създаването на медицински колеж в Ямбол

На среща сред регионалния шеф на Ямбол Димитър Иванов и кметовете на Бургас - Димитър Николов, на Ямбол - Валентин Ревански, на Елхово - Петър Киров и на изпълнителния шеф на МБАЛ " Св.Пантелеймон " доктор Димитър Рунков с декана на факултета по медицина в Бургаския университет " Асен Златаров " доцент Цветан Велинов са били разисквани опциите за откриване в Ямбол на медицински лицей за образование на експерти по здравни грижи, оповестиха от регионалната администрация.

По думите на доктор Рунков към 60 на 100 от експертите по здравни грижи в регионалната болница са в пенсионна и предпенсионна възраст. МБАЛ " Св.Пантелеймон " може да стане център за образование на експерти за Югоизточна България и за насърчаване на съвременно опазване на здравето.

Доцент Цветан Велинов е изразил подготвеност медицинският факултет за помогне на болничното заведение за основаване на база за специализация на медици, а в бъдеще и на образователна база за образование на студенти по медицина. Кметът Валентин Ревански е показал, че при нужда общината ще даде здания за потребностите на образователното заведение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР