На специална церемония в Музея на спорта в столицата боксьорът

...
На специална церемония в Музея на спорта в столицата боксьорът
Коментари Харесай

Георги Костадинов бе отличен по повод 50 години от олимпийската му титла

На специфична гала в Музея на спорта в столицата боксьорът Георги Костадинов бе отличен във връзка 50 години от извоюваната от него олимпийска купа от Игрите в Мюнхен през 1972 година.

Златният орден, който Костадинов печели в баварската столицата, е първият в историята на българския бокс, а на церемонията участва и последната олимпийска шампионка за България в този спорт Стойка Кръстева, която пристигна с новородената си дъщеричка Цветелина. 

Тържеството бе почетено от към 50 ветерани на българския бокс, измежду които олимпийският първенец от Москва 1980 Петър Лесов, бронзовият медалист от Токио 1964 Александър Николов, както и сребърният медалист от Мюнхен Ангел Ангелов, който също получи плакет от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински. 

Зам.-министърът на спорта Петър Георгиев, както и зам.-председателят на Българския олимпийски комитет Йорданка Благоева също бяха измежду гостите, с цел да поздравят Костадинов.

" Това е един доста прелестен миг. Имам възприятието, че се връщам на пиедестала с сътрудниците, които са около мене. От това почитание, което получих от федерацията и министерството, се развълнувах много ", сподели Костадинов.

" Емоцията от олимпийската купа не може да се опише, това е нещо неповторимо. Да се качиш горе на Олимп, това е нещо, което не мога да сравня с нищо друго. Въпреки болката, трябваше да изляза да се удрям за златото. Не може да отидеш до Рим и да не видиш папата. Това беше фантазия, която реализирах ", добави първият златен медалист на България в бокса.

Костадинов беше поздравен и от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински, който благодари на Костадинов за образеца, който дава на младите български очаквания в бокса.

" Искам да изкажа своята признателност и почитание към теб, бате Гошо, за това, което си направил и което правиш и образеца, който даваш на нашите млади боксьори. Благодаря на всички, които дойдохте и подкрепяте бокса, с цел да покажем, че сме задружни и обединени в тези сложни моменти. Благодаря ти, бате Гошо, за всичко, което си сътворил и че си останал образец за бъдещите генерации. 

От името на ръководителя на БОК Стефка Костадинова Йорданка Благоева прочете приветствен адрес, в който назова Костадинов " образец за всички българи и изключително за младите генерации какво значи да преследваш своята цел неразделно и до дъно ". Зам.-министърът на спорта Петър Георгиев назова Костадинов част от едно " превъзходно спортно потомство " и от името на министъра на младежта и спорта Весела Лечева назова Костадинов " огромна персона и първенец ".

Снимки: БФБ, Start-photo.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР