На специална церемония на Националното съвещание на ръководството на МВР,

...
На специална церемония на Националното съвещание на ръководството на МВР,
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Модулни жандармерийски участъци ще се борят с битовата престъпност

На специфична гала на Националното заседание на управлението на Министерство на вътрешните работи, бяха сменени 341 автомобила на Жандармерията с чисто нови. На церемонията участваха министър председателят Бойко Борисов, основният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Младен Маринов благодари за вниманието и показа трите значими тематики, по които ще се приказва през днешния ден. Осигуряването на спокойствието на жителите, пътната сигурност е друга значима тематика и третата е противодействието на контрабандата.

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че едно от нещата, за които са се събрали е битовата престъпност. „ Продължавам да настоявам, че моделът на служител на реда, работещ в малко обитаемо място не работи и е изживял времето си. Предлагам опция - модулни жандармерийски сектори на разнообразни места в страната, които да реагират при нужда. Цацаров съобщи, че в обитаемоте места, където царува безредие.

Цацаров цитира думи на някогашния основен прокурор Никола Филчев, съгласно който без оперативните служби на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата е просто едно деловодсвто. „ Това е правилно. Ако неса ДАНС и ГДБОП във връзка с противопоставяне на корупцията, не може да се има “, призна той и регистрира, че има доста положително взаимоотношение. Налице е политическа воля за поддръжка на този метод на работа “, сподели основният прокурор.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР