На специална прескоференция ГЕРБ обяви, че президентът Румен Радев носи

...
На специална прескоференция ГЕРБ обяви, че президентът Румен Радев носи
Коментари Харесай

ГЕРБ: Протестът беше превзет от шпицкоманди на Васил Божков, а Радев носи цялата отговорност

На специфична прескоференция ГЕРБ разгласи, че президентът Румен Радев носи цялата политическа отговорност за вандалщините и конфликтите на митинга нощес, тъй като вместо да се разграничи, той е поощрил протестиращите. А самите нападателни момчета били престъпно проявени спонсорирани и добре проведени от предприемача в Дубай Васил Божков. Ние няма да допуснем революция даже и да можем да я спечелим, акцентира Томислав Дончев.
" Всичко това беше доста добре режисирано и проведено от платени провокатори, които имат своя произход в една делечна доста по-топла страна. И бяха стимулирани от олигарси и от бледият техен артист президента Радев. След привършване на мероприятието тези шпицкоманди се пръснаха из цяла София. ", сподели административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.
ГЕРБ: Ултраси и платени провокатори направиха разгром върху рейсовете ни Г-н Радев към този момент носи цялата отговорност за това, което се случва. По време на целия протест ние се опитвахме да успокоим обстановката, акцентира Тома Биков.
" Това е индивидът, който се пробва да нагнети напрежението и през вчерашния ден беше ескалацията на този развой. Смятаме, че огромна част от протестиращите през вчерашния ден бяха подведени и бяха декор на шпицкомандите на Божков. Кой печели от това? Нашата позиция е, че нито един български жител, воден от закона, не печели от сходни събития. Още сноши призовахме господин Радев да насочи апел, той отхвърли. ", сподели Биков.
" Президентът и досега не се е разграничил от шпицкомандата на Божков и чакаме да го направи през днешния ден. Когато стартира ескалацията на напрежението президентът се скри и пусна едно  малко прессъобщение, с което не се разграничи, а насърчи шпицкомандите. Това направи през вчерашния ден президента. ", изясни Биков.
" В края на митинга проведени, съгласно мен със знанието на Радев, а в случай че не е знаел, значи не може да лидира тази група, която е пристигнала да го поддържа, а камо ли с цялата страна. Смятам, че е неприемливо сходно държание и всички политически сили би трябвало да положат старания да държат българската нация в обща форма, а не да се посветя на идеята да издълбаят дълбока бездна в обществото. ", съобщи още той.
Тези хора, които през вчерашния ден направиха провокациите бяха пристигнали тъкмо поради това . Те са платени и престъпно проявени, аз съм сигурен, че полицията ще ги открие, сподели още Биков.
Протестът в София приключи с потърпевши и задържани в конфликтите (ВИДЕО)
" Ние няма да допуснем революция, даже да имаме късмет да я спечелим. Демокрацията работи когато е перманентна. Тя работи единствено когато работи постоянно. Обичайно политическият цикъл е подобен – първо следва възторг, след това – многото работа, и най-после отговорността. Ако някой е останал единствено на първата фаза, това значи, че не се е развил. ", разяснява вицепремиера Томислав Дончев.
" Ние имаме 100 000 члена, в случай че отговорим на апела който идва изпод, какъв брой съгласно вас може да дойдат в София. Това ли е народна власт и политика? Сблъсъка по улиците няма нищо общо с политика, дори спорт не е...Само с и представете от другата страна на Дондуков Борисов да беше стиснал пестник и да каже – да ги изметем, това което имахме от другата страна. Какво щеше да стане тогава, тъй като от другата страна имахме– апел да ги изметем и ръчичка в пестник, избухна Дончев.
И тук въпросът е КОЙ? Кой носи политическата отговорност за това?, акцентира Дончев.
В момента злоупотребата с хора, с цел да се прикрие това, което се случва в президентстовото е извънредно неприемлива, заключи Деница Сачева.
" Въпросите, които би трябвало да се задават през днешния ден са кой предизвика това и това сигурно е президентът Румен Радев. Той реагира с още по – провокативно за хората на улицата изказване – насърчи ги да вършат това, което правеха. Това е безотговорното държание. Защо се зове към принуждение? – това е въпросът, който би трябвало да бъде задаван. Защо се приканват протестиращи да хвърлят бутилки против служители на реда. А те реагираха извънредно добре и реакцията им спря повече потърпевши. ", заключи общественият министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР