На специален статут в МВР и прокуратурата се е радвал

...
На специален статут в МВР и прокуратурата се е радвал
Коментари Харесай

Мартин Нотариуса бил под прикритие в ГДБОП, държал и проститутки

На специфичен статут в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата се е радвал убития Мартин Божанов – Нотариуса. Това издават осведомени с тъмните му каузи приживе. Според няколко самостоятелни един от различен източници, Божанов е бил офицер под прикритие в ГДБОП, сякаш внедрен в родния ъндърграунд, с цел да добива „ оперативно забавна информация “ за знакови мафиоти.

 

За подмолното въздействие на Мартин Нотариуса в Министерство на вътрешните работи, Софийската районна прокуратура и закритите преди 2 година от Народното събрание Специализиран съд и прокуратура се разбра едвам откакто 51-годишният аферист беше премахнат. Разкритията към този момент доведоха до оставката на шефката на Районната прокуратура в София Невена Зартова и четиримата й  заместници – Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев. Твърди се, че петимата прокурори както и още техни сътрудници от други структури на държавното обвиняване са били част от бандата на Мартин Нотариуса.

 

„ За да бъде легитимирана бандитската активност на Мартин Божанов, още преди 5 години той се снабди с карта на офицер от ГДБОП. По сходство на различен убит мафиот – Алексей Петров, който също беше офицер под прикритие, а в реалност рекетираше под полицейски и прокурорски чадър, Божанов командореше импровизирано както най-елитното полицейско звено в България, по този начин и десетки прокурори и съдии “, споделя пострадал от сенчестата и сраснала се с страната рекетьорска империя на Мартин Нотариуса.

 

Твърди се, че ролята на Мартин Божанов с била да обезпечава очевидци на Специализираната прокуратура по знакови каузи, измежду които правосъдния развой против Веселин Денков – Весо Брадата, делото против алкохолния олигарх Миню Стайков, приватизатора Николай Банев и туристическото семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви.

 

„ Повечето кошаревски “ очевидци от ъндърграунда, които Специализираната прокуратура ползваше по знакови каузи, бяха откривани и вербувани за държавното обвиняване от Мартин Нотариуса. Зад паравана на тази активност Божанов и кръгът от служители на реда, прокурори и съдии към него построиха бизнес за милиони, предлагайки платено правораздаване. Мрежата на въздействие на Мартин Божанов се прокъса предходната пролет, когато Висшият правосъден съвет в профил основния прокурор Иван Гешев “, безапелационен осведомен. Той не позволи опцията Мартин Нотариуса да е премахнат от настоящи служители на реда по заповед на прокурори, защото към този момент нямал въздействие в правосъдната система, а под угрозата да се снабди с неоправдателна присъда по остаряло дело е отправял закани даже към досегашни свои сътрудници.

 

Според различен осведомен – жител на столичния ъндърграунд Мартин Божанов – Нотариуса, взаимно с няколко към момента настоящи спецполицаи от ГДБОП е направлявал стабилен дял от проституцията в София като под контрола на бандата му, са били два ВИП бардака в центъра на столицата, работещи под прикритието на стриптийз клубове. Божанов и спецченгетата осигурявали и полицейска протекция над десетки други ВИП жрици на любовта, които разгласяват свои разгласи в профилирани уеб сайтове за запознанства.

 

„ Повечето от проститутките в София са защитавани от ченгета от ГДБОП, които се намесват при възможен проблем с клиент. Сводниците, които управляват проститутките, заплащат половината от своя дял на групата на Мартин Нотариуса ", коментира осведомен.

 

Според думите му Мартин Нотариуса стоял зад разрушения през ноември 2018 година от антимафиотите незаконен обществен дом, помещаващ се на 19-ия етаж на 5-звездния хотел „ Маринела “ в София. Преди нощният клуб „ Гейша “ да бъде нападнат от Министерство на вътрешните работи и Спецпрокуратурата, съдържателят му – юристът от Варна Светослав Бързанов, бил рекетиран от бандата на Нотариуса за стабилен % от оборота.

 

„ През последните няколко години съвсем всички мастити сутеньори от София бяха ударени, а контролът върху проституцията беше стихотворец от служители на реда “, безапелационен е човек, наясно със сиуацията.

 

Твърди се, че Мартин Божанов е държал два бардака в София още преди десетилетие, като в обществените му домове на ул. „ Шишман “ били инсталирани секрети видеокамери, които записвали клиентите. Неофициално се твърди, че измежду предлаганите от Божанов услуги на магистрати били над 50 млади хубавици. Разправят, че последната брачна половинка на Мартин Божанов – полицайката от ГДБОП Гергана, била част от сутеньорската тайфа в Министерство на вътрешните работи, откакто преди този момент се употребила с чадър от ГДБОП. След убийството на Нотариуса стана известно, че той се е женил 4 пъти, има 5 деца и две ЕГН-та.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Мартин Нотариуса Мартин Божанов – Нотариуса Районната прокуратура – София Невена Зартова Борислав Георгиев Иван Стефанов Мима Куцкова-Дамянова Тодор Куюмджиев Веселин Денков – Весо Брадата Миню Стайков Николай Банев Ветко и Маринела Арабаджиеви
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР