На снимката: Владимир ПутинРуският президент Владимир Путин подписа закон, който

...
На снимката: Владимир ПутинРуският президент Владимир Путин подписа закон, който
Коментари Харесай

Путин мобилизира за Украйна осъдени за тежки престъпления

На фотографията: Владимир Путин
Руският президент Владимир Путин подписа закон, който разрешава готовност на хора, направили тежки закононарушения, заяви през днешния ден РИА Новости, представена от „ Ройтерс “.

Законът изключва наказани за педофилия, взимане на заложници, образуване на противозаконна въоръжена група, измяна, шпионаж и тероризъм, прецизира съветската държавна осведомителна организация.

На готовност няма да подлежат и хора, наказани за нелегално изнудване, боравене и заграбване на нуклеарни материали и радиоактивни вещества; наказани за нападение против общественик, завладяване на властта със мощ, въоръжен бунт; за обществени апели за екстремистка активност, подбудителство на ненавист или омраза, унижение на човешкото достолепие, изброява ТАСС.

От готовност ще се изключват и наказани за нахлуване против лица или институции, които се употребяват с интернационална отбрана.

Документът е оповестен на съветския формален портал за правна информация.

Путин подписа и закон за статута на доброволческите формирования, които спомагат на въоръжените сили и участващите в тях. Доброволците получават статут на военнослужещи по контракт.

По информация на високопоставения чиновник на генералния щаб на съветските въоръжени сили Александър Туляганов от началото на „ специфичната военна интервенция “ са станали доброволци над 15 000 души. Законът за доброволците не се отнася за частните военни компании, посочи Туляганов, представен от ТАСС.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР