На снимката: Владимир Путин. Източник: БТАРуският президент Владимир Путин се

...
На снимката: Владимир Путин. Източник: БТАРуският президент Владимир Путин се
Коментари Харесай

Путин обвини Запада, че с войната в Украйна заплашва съществуването на Русия

На фотографията: Владимир Путин. Източник: Българска телеграфна агенция
Руският президент Владимир Путин се закани да продължи към този момент водещата се година война на Русия в Украйна и упрекна НАТО, че разпалва пламъците на спора с неправилното разбиране, че може да победи Русия.

Заобиколен от четири съветски трикольорни флагове от двете си страни, Путин съобщи пред съветския политически и боен хайлайф, че Русия ще „ деликатно и поредно ще реши дилемите, които стоят пред нас “, съобщи „ Ройтерс “.

Путин съобщи, че Русия е направила всичко допустимо, с цел да избегне войната, само че че подкрепяната от Запада Украйна е възнамерявала да нападне Крим.

Западът, сподели Путин, е изпуснал духа от бутилката в голям брой райони по света, като е посеял безпорядък и война.

„ Самият народ на Украйна се трансформира в пленник на киевския режим и неговите западни господари, които на процедура окупираха тази страна в политически, боен и стопански смисъл “, сподели Путин.

Според него успеха над Русия е невъзможна.

Конфликтът в Украйна е най-големият залог на ръководителя на Кремъл най-малко от разпадането на Съветския съюз през 1991 година насам – и хазартна игра, която западните водачи като президента на Съединени американски щати Джо Байдън споделят, че той би трябвало да загуби.

От началото на войната съветските сили претърпяха три огромни обрата на бойното поле, само че към момента управляват към една пета от Украйна.

Десетки хиляди хора са убити, а 70-годишният Путин твърди, че Русия е вкопчена в екзистенциална борба с арогантния Запад, който съгласно него желае да разчлени Русия и да открадне големите ѝ естествени запаси.

Западът и Украйна отхвърлят този роман и споделят, че разширението на НАТО на изток не е опрощение за това, което съгласно тях е имперско присвояване на земя, обречено на неуспех.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР