На снимката: Тома БиковНие уважаваме закона Магнитски“. Анализираме внимателно сигнала

...
На снимката: Тома БиковНие уважаваме закона Магнитски“. Анализираме внимателно сигнала
Коментари Харесай

Тома Биков: Не знам как ГЕРБ може да реагира на санкциите „Магнитски“ срещу Владислав Горанов

На фотографията: Тома Биков
„ Ние почитаме закона „ Магнитски “. Анализираме деликатно сигнала и чакаме от партньорските служби да дават нужните доказателства “. Това сподели Тома Биков от ГЕРБ във връзка от Съединени американски щати по световния закон „ Магнитски “ на някогашния финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов. 

„ Моето мнение е, че за всички в листата би трябвало да бъдат дадени доказателства. Това е работа на правосъдната система “, сподели още Биков през вчерашния ден в студиото на „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ Г-н Горанов беше министър на финансите, само че той не е подобен от 2020 година Ние сме посочили доста от дълго време, че при нас отговорността е лична. Не знам по какъв начин можем да реагираме, като партия, в случай, че господин Горанов не е нито народен представител, нито министър. Какво би трябвало да създадем? Да го извадим на площада и да го набием? Съдът би трябвало да каже дали има отговорни, или не “, уточни Биков.

Вчера Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи нови наказания против лица и компании в България по закона „ Магнитски “. ред тях е някогашният финансов министър от втория и третия кабинет на ГЕРБ Владислав Горанов и свързаната с него компания „ Трилема Кансълтинг “ ЕООД.

Бившият енергиен министър от държавното управление на Сергей Станишев – Румен Овчаров, също попада в листата. Сред новите глобени са политиците Иван Генов и Николай Малинов. Първият беше народен представител от Българска социалистическа партия в 44-ия парламент и е някогашен изпълнителен шеф на АЕЦ „ Козлодуй “.

Подсъдимият за шпионаж в интерес на Русия Николай Малинов участва в листата дружно с двете му компании „ Интер Трейд 2021 “, „ Министерски съвет Консулт 2016 “. Ръководената от него политическа партия „ Русофили за възобновление на отчеството “ и съдружие „ Русофили “, което ръководи, също попадат под глобите на закона „ Магнитски “.

Сред новите имена в забранителния лист е и Александър Николов, член на Съвета на шефовете на АЕЦ „ Козлодуй “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР