На снимката: Румен Радев и Шарл МишелБългарският президент Румен Радев

...
На снимката: Румен Радев и Шарл МишелБългарският президент Румен Радев
Коментари Харесай

Румен Радев настоял пред Шарл Мишел „държавите да поддържат енергийната си автономност“

На фотографията: Румен Радев и Шарл Мишел
Българският президент Румен Радев през днешния ден е провел видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел в границите на подготовката на идната на 20 и 21 октомври среща на върха на Европейски Съюз, оповестяват от прессекретариата на президента.

На съвещанието на Европейския съвет в Брюксел страната ни ще бъде представлявана от президента Радев. Очаква се преди срещата на върха Европейската комисия да предложи съответни ограничения за оправянето с енергийната рецесия, се споделя още в известието.

В хода на разговора  Радев показал, че „ на фона на задълбочаващата се икономическа и обществена неустойчивост за идния отоплителен сезон е значимо да се подсигурява енергийната сигурност за жителите и бизнеса в Европейски Съюз “. В идващите „ сериозни месеци “ е належащо „ страните да поддържат енергийната си самостоятелност и да имат опцията да употребяват оптимално личните си енергийни запаси в сходство с актуалните европейски условия “, декларирал българският държавен глава.

Румен Радев срещнал Шарл Мишел с подхванатите от българските институции и служби инспекции, с цел да се опровергаят „ спекулациите “, обвързващи България като съпричастна към детонацията на Кримския мост. „ Българската страна отхвърли всички погрешни изказвания за тази офанзива “, съобщи президентът. Остава неразбираемо за какво президентът не осъжда изказванията на Русия за „ българска връзка “, както и за какво не продължава да заема безапелационна позиция.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР