На снимката: Михайло ПодолякПрезидентът на България Румен Радев е предложил

...
На снимката: Михайло ПодолякПрезидентът на България Румен Радев е предложил
Коментари Харесай

Киев: Радев иска Украйна да застане на колене и нашите деца да бъдат убивани

На фотографията: Михайло Подоляк
Президентът на България Румен Радев е предложил Украйна да „ застане на колене “ и да продължи да разрешава „ нашите деца да бъдат убивани “. Това сподели съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк по отношение на изявления на българския дръжавен глава по време на присъединяване му в срещата на водачите на Европейски Съюз през седмицата.

В четвъртък
Радев прикани държавното управление да не позволява
даване на военна помощ за Украйна в бъдеще и уточни, че би трябвало да се възобновят „ всички дипломатически старания, тъй че да търсим спокойно решение на спора “. Русия няколко пъти сподели, че е подготвена за мирни договаряния единствено в случай че Украйна се откаже от свои територии.

„ Вижте, той предлага на Украйна да застане на колене и да одобри решението, че Украйна повече няма да я има. На мен ми се желае този човек да говореше по този метод. Така да поставяше акцентите, с цел да може на всички да бъде ясно какво предлага той. Той не предлага мир… Той не предлага главното – Русия да напусне нашата територия. Той ни предлага да застанем на колене и да продължаваме да разрешаваме нашите деца да бъдат убивани. Това е невероятно “, сподели Подоляк в изявление за bTV.

Подоляк сподели още, че позицията на Зеленски и е ясна и тя е, че страната няма да капитулира, няма да загуби, няма да съобщи територия и няма да си затвори очи пред всеобщите убийства, осъществявани от съветската войска.

„ Ние ще водиме война, с цел да освободим територията си. И всеки един президент на всяка една страна би споделил това, тъй като
в случай че това се беше случило на България
вероятно и българите щяха да пазят своите фамилии и деца “, сподели още Подоляк.

По думите му макар позицията на българския президент Украйна се отнася топло към България и нейното общество, коeто „ разбирa “ пред какво е изправен Киев.

„ Ние вечно ще запишем това в нашите сърца “ и добави, че България е „ прелестна страна “ и прикани българите да не застават до Русия, която ще бъде записана с „ черна багра “ в историята.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР