На снимката: Корнелия Нинова и Румен РадевС букет червени рози

...
На снимката: Корнелия Нинова и Румен РадевС букет червени рози
Коментари Харесай

Червени рози и горещ картоф за Нинова на рождения й ден

На фотографията: Корнелия Нинова и Румен Радев
С букет червени рози послучай рождения си ден и с парещ картоф – мандат за сформиране на държавно управление, си потегли Корнелия Нинова през днешния ден от Президентството. Българска социалистическа партия ще има последния късмет в границите на 48-ия парламент да образува кабинет. Държавният глава аргументира избора си с това, че столетницата „ е потвърдила умеенето си да влиза в коалиция и да ръководи добре с идеологическите си съперници “. 

Някои политически анализатори разясниха, че давайки мандата на Българска социалистическа партия, Радев разчиства сметки с Нинова. Провалът на третия мандат би имал отрицателни последствия за нея като лидер на социалистите.

На излизане от „ Дондуков “ 2 самата Нинова се опита да показва оптимизъм. Тя се разгласи за лидерска среща. Предстои да бъде призован Националният съвет на Българска социалистическа партия, с цел да бъде даден мандат с кои с партии в границите на това национално заседание ще се водят договаряния.

Останалите политически сили реагираха със песимизъм, че третият мандат ще е сполучлив, защото разграничителните линии сред тях са огромни.

„ Ще участваме в лидерската среща, препоръчана от Българска социалистическа партия, тъй като за нас е значимо какво се случва в България “, сподели през днешния ден във Варна националният представител от „ Продължаваме промяната “ Даниел Лорер.

Той акцентира, че двете обединения биха могли да реализират единодушие по тематики като икономическото развиване и битката със общественото неравноправие. Лорер обаче означи, че войната в Украйна и Изборният кодекс пораждат съществени разлики.

„ Третият мандат наподобява като роман с безусловно предсказуем и предстоящ край “, съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов. По думите му Румен Радев е в ситуацията на оня с баницата, а партиите му я дават.

„ Винаги има потребност от диалози, което не значи договаряния “, уточни Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов сподели, че още от началото на 48-ия парламент партията му е призовавала за предварителни избори, към които вървим сега.

От Движение за права и свободи не разясниха връчването на мандата на Българска социалистическа партия, а от „ Български напредък “ оповестиха, че ще се отзоват на поканата за лидерска среща.

След реакциите на политиците анализаторите бяха още по-категорични, че ни предстоят предварителни парламентарни избори през пролетта.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР