На снимката: Кирил ПетковПродължаваме промяната“ (ПП) и Демократична България“ (ДБ)

...
На снимката: Кирил ПетковПродължаваме промяната“ (ПП) и Демократична България“ (ДБ)
Коментари Харесай

Кирил Петков: Идва времето на голямото обединение. ПП и ДБ са само ядката му

На фотографията: Кирил Петков
„ Продължаваме промяната “ (ПП) и „ Демократична България “ (ДБ) ще влязат в обединяване и с цивилен организации в името на обща идея за разцвет, разгласи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.

Идва времето за огромното обединяване, това, което назовавам положителните сили, значи всички хора с идея в България, които споделят, че няма да чакат повече Спасител, някой да ни оправи, а би трябвало да се обединим дружно и да създадем една нова вълна на вяра, че нещата зависят от нас, изясни той.
Петков разясни, че концепцията е
в идващия парламент да има такова болшинство по този начин, че всички значими цели за България да се случат.

Демократична България и Политическа партия са единствено ядката, началото на това обединяване, в него ще влязат цивилен организации, още през днешния ден имам диалози с такива, акцентира Петков.

Този път, счита той, те би трябвало да застанат с дейна позиция, тъй като е пристигнало времето, когато нещата да зависят от всички нас. Част от тези организации са „ Спаси София “, „ Правосъдие за всеки “, локални организации от Пловдив, Варна, Стара Загора.

Ако дружно не решим проблемите с неработещата правосъдна система, корупцията, техните дела поотделно няма да могат да бъдат решени, посочи Петков.

Той акцентира, че огромното обединяване е доста повече от политически общ брой.

„ Гражданското общество би трябвало да каже –
в случай че не сме част от тази смяна,
тя няма да се случи в мащаба, който желаеме и ще имаме парламенти, като този “, сподели съпредседателят на Политическа партия.

„ Моите диалози с тези хора са „ този път заставаме зад едно огромно обединяване, не желаеме позиции в листите, желаеме обаче в идващия парламент съединението наистина да прави силата “, обясни той.

Участието на гражданските организации Петков вижда като поръчител в изборните секции за почтено протичане на вота. Ще обединим визията на тези хора за проспериращо бъдеще на страната, уточни още Петков.

„ България е привикнала да прави политически покупко-продажби – елате, подкрепете – не. Тук задачата е друга – в случай че всеки един от нас не застане зад общото обединяване, без да би трябвало да получава нещо за това, а единствено, тъй като му е значимо България да напредва – това е същинската идея “, изясни смисъла на обединяването съпредседателят на Политическа партия.
Оценката на Петков за 48-ото Народно събрание
е, че то не си е свършило действително работата. Н са решени основни въпроси, не са признати доста от нужните закони по Плана за възстановявани и резистентност. А в това време беше върната хартиената бюлетина.

Във връзка с новия длъжностен кабинет Петков обърна внимание, че най-важното е организирането на почтени избори.

„ С хартиената бюлетина предизвикването става доста по-голямо. Призовавам, изключително Министерство на вътрешните работи, този път да си свърши работата безупречно, тъй като българите разчитат на почтени избори. На второ място,
служебните министри би трябвало да се грижат
страната да действа без разтърсвания и, трето – да дават безпристрастен терен, да няма министри, които да взимат страна в политическата полемика “, настоя Петков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!0ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

, 02.02.2023, 14:29
02.02.2023, 14:10
02.02.2023, 13:30
02.02.2023, 12:30
Последни публикации-02.02.2023, 15:04-02.02.2023, 14:29-02.02.2023, 14:10Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР