На снимката: Ким Чен Ун демонстрира дъщеря си, докато Северна Корея отбелязва Деня на военноморските сили

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун показа малката си дъщеря в
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун показа малката си дъщеря в щаба на военноморския си режим, като същевременно призова военните да бъдат постоянно готови за война.

По време на първото си официално публично излизане от май насам, Джу-ае, облечена в официално бяло сако със златни копчета, стоеше на фона на военноморски офицери с високо отличие и баща си, който носеше кремав бизнес костюм.

Двойката също беше заснета да инспектира офицерите, докато вървят по червен килим.

Ким използва повода за отбелязване на Деня на военноморските сили на страната в понеделник, за да нападне Съединените щати и Южна Корея за провеждане на „по-неистови“ военноморски учения близо до бреговете на Северна Корея.

Миналата седмица двамата съюзници започнаха годишните си военни учения Ulchi Freedom, за които настояват, че са от отбранителен характер, но Пхенян редовно призовава за репетиция за нахлуване .

Ким предупреди в реч, че водите край Корейския полуостров са станали нестабилни „с опасност от ядрена война“ поради водените от САЩ враждебни действия, съобщи държавният новинарски канал KCNA.

p>Той също така обеща да разшири възможностите на собствените си сили, като обеща, че: „В бъдеще нашият флот ще бъде компонент на държавното ядрено възпиране, изпълняващо стратегическата мисия.“

Севернокорейският лидер цитира неотдавнашна историческа среща на върха САЩ-Южна Корея-Япония, организирана от президента на САЩ Джо Байдън в Кемп Дейвид, където трите страни се договориха да започнат да споделят данни за предупреждение за ракети в реално време и да провеждат годишни тристранни учения и срещи на лидери.

Той също така се позова на неотдавнашното посещение на подводница с балистични ракети на ВМС на САЩ, способна да носи ядрени ракети, в Южна Корея миналия месец.

Напрежението продължава да расте спираловидно на Корейския полуостров поради безпрецедентна поредица от оръжейни тестове от Севера от началото на 2022 г. и засилването на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея.

В последния си известен оръжеен тест Пхенян се опита и не успя да изстреля шпионски сателит миналия четвъртък, в ход, широко осъден от международната общност.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР