На снимката: Искрен Арабаджиев. Снимка: БГНЕСС обединението, което направихме с

...
На снимката: Искрен Арабаджиев. Снимка: БГНЕСС обединението, което направихме с
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев, ПП: Двата лагера на изборите са ясни – коалиция „Магнитски“ или коалиция на правовата държава

На фотографията: Искрен Арабаджиев. Снимка: БГНЕС„ С обединяването, което направихме с сътрудниците от „ Демократична България “, желаеме да покажем на обществото, че двата лагера са ясни. Едната коалиция, която се заформи, е обединението „ Магнитски “. Другата е обединението на правовата страна, която се пробва да реформира страната, тъй че най-сетне в идващия парламент да бъде признато антикорупционното законодателство и правосъдната промяна “.
Това сподели някогашният депутат от „ Продължаваме промяната “ Искрен Арабаджиев в изявление за ДЕБАТИ.
„ Виждаме, че от 45-ия Парламент насам с всеки един парламент се приближаваме все по-близо до същинска правосъдна промяна. В 45-ия Парламент не съумя да се одобри нищо, в 46-ия Бюрото за отбрана към основния прокурор бе върнато назад в Министерството на правораздаването, в 47-ия закрихме профилираното правораздаване и започнахме да пишем законопроектите за надзор над основния прокурор, за нарушение монопола на прокуратурата и въвеждане на механизъм за обжалване на отводите за формиране на досъдебно произвеждане от прокуратурата. В 48-ия Парламент тези законопроекти бяха импортирани.Волята на болшинството на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, които имаха ръководител на Народното събрание, определящ дневния ред на Народно събрание, както и ГЕРБ с техния ръководител на правната комисия, не сметнаха за приоритет тези законопроекти да стигнат до дефинитивно гласоподаване, за разлика от измененията в Изборния кодекс и връщането на хартията “, сподели още Арабаджиев и съобщи:„ Убеден съм обаче, че в 49-ия Парламент най-сетне ще успеем да приемем антикорупционните закони и законите за правосъдната промяна “.
Защо се сплотяват „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ и какви политически цели си слага обединяването – четете цялото изявление на следващия ден на ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР