На снимката: икономистът Евгений КъневДенонощният устрем за угодни на корупционния

...
На снимката: икономистът Евгений КъневДенонощният устрем за угодни на корупционния
Коментари Харесай

Изборите са последният останал начин нещо да се промени в страната. Затова ДПС-ГЕРБ-БСП следват своята логика

На фотографията: икономистът Евгений Кънев
Денонощният порив за угодни на корупционния триумвират ДПС-ГЕРБ-БСП изборни правила си има своята желязна логичност.

Изборите са последният останал метод нещо да се промени в страната.

Първо Статуквото завладя правосъдната система – посредством фигурите на Главния прокурор и на шефа на Върховен административен съд. Чрез първия се обезопасяват делата на “нашите ” политици, посредством втория – застрашаващите актове на “чуждата ” изпълнителна власт. А в случай че идва заплаха от Народното събрание – посредством президента и Конституционен съд – се блокират и неговите актове.

След това се превзеха медиите. Ключовите медии се управляват посредством зависимости (примерно, приемане или лишаване на лиценз на оператор) или посредством непосредствено предопределение на комфортен кадър, който Съвет за електронни медии да пази.

Трето, обезопасява се вдигнатия пестник на президента. Оказа се, че Политическа партия в действителност са желали да сменят шефовете на службите, само че срещнали твърдия му отпор. А законите за обособените служби са направени по този начин, че министър председателят предлага, само че президентът може да откаже всяка смяна, т.е има право на несъгласие. А самият президент посредством остарелия си длъжностен министър председател самичък си предложи и утвърди свои хора, отпред на службите, kоито на процедура работят за него и могат да ампутират или саботират активността на всяко държавно управление. Което да напомним – към този момент е лимитирано и от Върховен административен съд, а неговото вероятно парламентарно болшинство – от Конституционен съд, които могат да нападат всеки техен акт.

Апропо, съветските служби са експерти в употребата на една демократична система, в която обособените управляващи зависят от един или няколко души.

Така единственото останало поле за маневри е постигането в избори на парламентарно болшинство.

Та по тази причина непрекъснато се работи да не се допусне такова рисково за Статуквото болшинство.

Организираната опозиция е единственото лекарство против изборната стахановщина.

Мобилизацията на наши наблюдаващи, проверители, членове на СИК и РИК.
И най-много: наложително би трябвало да се търси помощта на Европейски Съюз, Европейска комисия и Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Която изпрати над 200 наблюдаващи на изборите в Унгария през април.

А на база нейния и други отчети за огромни измами, Европейски Съюз стартира – три седмици след изборите (!) – процедура против Унгария за ограничение на нейните права като член на Европейски Съюз и замрази нейните фондове. Които – към този момент знаем и у нас – само болят и вАжат за нашата олигархия.

Така е. Те имат Държавна сигурност, ние – Европейски Съюз.

Текстът е оповестен във Facebook профила на създателя. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР