На снимката: Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков. Снимка:

...
На снимката: Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков. Снимка:
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще говорят за общо явяване на парламентарни избори

На фотографията: Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков. Снимка: БГНЕС
„ Ще водим диалози, само че е значимо да запазим идентичността и идеологиите си “. Така съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов през днешния ден разяснява тематиката за общо явяване на бъдещи парламентарни избори дружно с „ Продължаваме промяната “. Нов предварителен избор за народни представители пък наподобява логически излаз, на фона на третия мандат, който отиде в Българска социалистическа партия и изявленията на партиите за възможна поддръжка.

Според Христо Иванов е значимо да се търси взаимоотношение, само че приоритет ще бъде запазването на идентичността и идеологиите на партиите. “Особено нашата, тъй като имаме сериозната роля да представляваме демократичната общественост през няколко поколения, би трябвало да запазим физиономията си ”, сподели той.

„ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ към този момент заговориха за издигане на общи кандидатури за идните по-късно тази година локални избори – най-малко по отношение на кандидатурите за кметове на огромните градове.

Преди последните избори „ Демократична България “ – и персонално Христо Иванов, предлагаха и огромна коалиция, в това число с „ Продължаваме промяната “, в търсене на благоприятни условия за по-голямо посланичество в сегашни парламент.
Политическа партия също са подготвени на диалози
Формацията на Кирил Петков и Асен Василев също удостовери, че ще беседва с „ Демократична България “ за „ евентуални обединявания за идващите локални и национални избори в страната “.

След като през вчерашния ден органите на „ Продължаваме промяната “ се събраха и взеха решение, че партията няма да поддържа държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия, от пресслужбата на партията осведоми още следното:

„ Националният съвет на „ Продължаваме Промяната “ даде мандат на водачите Кирил Петков и Асен Василев да стартират диалози с „ Демократична България “, „ Спаси София “ и всички други обединения, които работят за просперираща, обективна и европейска България, за евентуални обединявания за идващите локални и национални избори в страната “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР