На снимката: Георги ГерговСвързаният с БСП бизнесмен Георги Гергов, който

...
На снимката: Георги ГерговСвързаният с БСП бизнесмен Георги Гергов, който
Коментари Харесай

Ще успее ли Гергов окончателно да превземе Пловдивския панаир?

На фотографията: Георги Гергов
Свързаният с Българска социалистическа партия предприемач Георги Гергов, който е прочут с това, че беше непосредствен с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, и който в последно време демонстрира сходна непосредственост и с президента Румен Радев, с който имат общ фронт против Корнелия Нинова, прави следващ опит да присвои по административен път още дялове от Пловдивския панаир, тъй че да може еднолично да се разпорежда с бившето държавно имущество.

В тези си опити Гергов беше подпомаган от редица държавни управления. Интересен остава въпросът, дали е постигнал спогодба със настоящето служебно държавно управление, тъй че в границите на неговия мандат да може да придобие цялостния надзор върху Международен панаир Пловдив.

За тази заплаха сигнализира пловдивската общинска съветничка Веселина Александрова от „ Демократична България “ в страницата си във фейсбук. Ето какво написа тя:

Обявено е за решение делото за Панаира във Върховния административен съд (ВАС). От решението зависи дали Георги Гергов през следеното от него „ Пълдин туринвест “ ще придобие цялостния надзор и върху Пловдивския панаир.

През октомври предходната година по време на съвещание на Правна комисия, в която вземам участие, бе вмъкнато едно сякаш почтено предложение да приемем Община Варна като акционер в Пълдин Туринвест. Най-скандалните оферти постоянно наподобяват почтено и постоянно се внасят в деня на комисиите/по време на комисиите – тъй че да нямаме време да забележим казуса в тях. Само че, за шанс, незабавно ми стана ясна готвената скица за цялостно преодоляване на Панаира от Георги Гергов. Когато трескаво започнах да звъня на сътрудниците във Варна, тъй като бе значимо техният общински съвет какво решение ще вземе, и им обяснявах каква скица се готви, тяхната реакция бе „ Ама, по какъв начин Община Варна ще апортира акциите от Панаира, като още 2017 година сме ги върнали на Държавата? Има решение за връщането. “. Оказа се, че кметът Портних не е извършил решението на общинския съвет и акциите си стоят в благосъстоятелност на Община Варна.

Като се видя, че това решение за връщане е спънка, кметът Портних предложи то да бъде анулирано – 4 години по-късно. Само че решенията на общински съвет не може да се анулират току-така на нечие скимване. Има законови условия и те не са спазени. Затова и Административният съд във Варна анулира решението на варненския общински съвет, с което техните 29 % от акциите от Панаира се внасят в Пълдин Туринвест. Сега чакаме и касационното решение – до 14-ти октомври е срокът за изговаряне.

Надявам се решението на Върховен административен съд да удостовери решението на Административен съд Варна!

Въпреки, че Върховния административен съд още не се е произнесъл, Гергов привиква Общо заседание на „ Пълдин туринвест “ на 6 октомври, с цел да влезе Община Варна като акционер. В спомагателен пост Веселина Александрова споделя и фотоси за доказателство на изказванията си.

 Веселина Александрова
 Веселина Александрова Източник: Веселина Александрова ФБ
Това е безочливо!!!

Нов опит на Гергов за Панаира – доскоро по време на съвещанието на Правна комисия се внесе. Преди решението на Върховния административен съд да е постановено! Гергов привиква Общо заседание на акционерите (ОСА) на Пълдин Туринвест, на което да се одобри Община Варна като акционер с акциите й в Панаира. Срокът за изговаряне на съда е 14-ти октомври, а ОСА е планувано за 6-ти октомври. Такава проява е това – все едно се декларира, че решението е авансово ясно и че ще е в интерес на желанията на Гергов!

Безкрайно безочливо е, а в случай че до общото заседание няма решение на Върховен административен съд – и незаконосъобразно, написа още тя.

Припомняме, че Георги Гергов е Почетен консул на Руската федерация в град Пловдив, а мнозина пловдивчани подозират, че точно той е забъркан в скандалното появяване на по време на честването на Съединението на България на 6 септември в града.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР