На снимката: Ева КайлиСветовният печат е авторска рубрика на ДЕБАТИ.бг,

...
На снимката: Ева КайлиСветовният печат е авторска рубрика на ДЕБАТИ.бг,
Коментари Харесай

Световният печат: „Катаргейт“ разтърсва ЕС, нови санкции срещу Иран, след 10 месеца в руски затвор – Грайнър е в САЩ

На фотографията: Ева КайлиСветовният щемпел е авторска графа на ДЕБАТИ.бг, която отразява водещите вести в едни от най-известните и влиятелни международни издания. В нея на един адрес можете да откриете най-важното от интернационалната сцена.Reuters: Нови наказания на Европейски Съюз против Иран
Новите наказания на Европейския съюз против Иран ще бъдат ориентирани към Революционната армия на страната, съобщи в понеделник немският външен министър Аналена Баербок.

 международният щемпел

„ С този пакет от наказания ние се насочваме по-специално към тези, които са виновни за изтезанията, насилието против почтени хора “, сподели тя пред кореспонденти, пристигайки за среща с сътрудниците си от Европейски Съюз в Брюксел.

„ Това са най-много Революционната армия, само че също по този начин и тези, които – с насилствени видеозаписи – се пробват да сплашват хората или да ги санкционират “.
CNN: След близо 10 месеца затвор в Русия Бритни Грайнър се възвръща във военно здравно заведение в Тексас
След близо 10 месеца затвор в Русия баскетболната звезда Бритни Грайнър най-сетне се завърна на американска земя и преди да се върне към нормалния си живот, прекарва известно време в здравно заведение в Тексас.

 международният щемпел

Баскетболната звезда, която беше освободена в четвъртък като част от размяната на пандизчии сред Съединени американски щати и Русия за известния наказан търговец на оръжие Виктор Бут, дойде в медицинския център на армията „ Брук “ в Сан Антонио за обикновен обзор рано в петък, като чиновниците не прецизират какъв брой време ще остане там.

„ Разбирам, че ще минат още няколко дни, преди тя да излезе на независимост “, съобщи Бил Ричардсън, някогашен губернатор на Ню Мексико, пред CNN в неделя.

Ричардсън и неговият център работят частно в интерес на фамилиите на заложници и арестувани. Преди това той пътува до Русия, с цел да разиска освобождението на Грайнър, както и на Пол Уилън, някогашен морски пехотинец от Съединени американски щати, който към момента е арестуван.

Освобождаването на Грайнър посредством замяна на пандизчии лиши месеци на договарянията и постави завършек на месеците в пандиза, откакто баскетболната звезда беше задържана по обвинявания в приложимост на опиати на съветско летище през февруари и по-късно наказана на девет години затвор.
„ Politico “: „ Катаргейт “ раздрусва Европейски Съюз
Ева Кайли, заместник-председател на Европейския парламент, е най-голямото име, което е упрекнато в следствието на изказванията, че домакинът на Световното състезание по футбол Катар е платил за въздействие в Европа.

 международният щемпел

Скандалът се трансформира в сериозен тест за отчетността за Европейския парламент и изключително за законодателите от групата на социалистите и демократите. Голямо внимание се отделя на евродепутатите и други длъжностни лица, които похвалиха Катар за трудовите промени, вместо да осъдят рисковите условия на труд по време на строителството на стадиона в емирството от Персийския залив и

Поредица от минимум 16 обиска на белгийската федерална полиция в петък залови петима души, които съгласно нея са направили „ хипотетични закононарушения, свързани с незаконна организация, корупция и пране на пари “. При обиските са открити 600 000 евро в брой, както и телефони и компютри.

Катар отхвърля да е забъркан.

Ето и последните събития от понеделник:
Групата на левицата ще изиска спор, резолюция и анкетна комисия
Манон Обри, френски евродепутат и съпредседател на групата на левицата, съобщи в Twitter, че нейната група ще изиска спор и резолюция по отношение на корупционния скандал в Катар по време на пленарната сесия довечера.

„ Ако предлагането ни за резолюция бъде подкрепено от другите групи, ще го гласуваме тази седмица “, сподели тя. „ Тя ще би трябвало да бъде доста безапелационна във връзка с осъждането на тези дейности и поуките, които би трябвало да се извлекат за използването на доста по-строги правила “.

Групата на левицата ще изиска и основаването на анкетна комисия за „ неуспехите “ на европейските институции. През уикенда Обри разгласява в Twitter тематика за по-меката позиция на социалистите и демократите във връзка с Катар по време на договарянията по по-ранна резолюция за изискванията на труд в страната от Персийския залив.
Евродепутати приканват за промени в лобирането
В диалог от Страсбург демократичната френска евродепутатка Ирен Толерет споделя, че парламентарните групи ще се срещнат през днешния ден следобяд, с цел да обсъдят отговора на Парламента на абсурда. За тях е „ най-малко “ да проведат незабавен спор по въпроса тази седмица, споделя тя.

Толерет обаче към този момент мисли оттатък този скандал за въздействието на непознати страни в по-общ проект. „ Катар не е най-лошият, най-лоша е Русия “, сподели тя. „ Има задгранична интервенция в Европейския парламент, ние знаем за нея, това не значи, че решенията ни са предубедени от нея… Но тя хвърля огромно подозрение върху нашата народна власт. Така че това е недопустимо “.

Тя предлага две ремонти на разпоредбите: затваряне на малка врата в лобисткия указател, която разрешава на членовете на Екологичен потенциал да не заявяват срещи с непознати държави; и прекопирване на закон, прочут като член 40 във Франция, който изисква определените чиновници, които придобият информация за закононарушение, да я предадат на прокурора или да бъдат считани за съучастници.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР