На снимката: Елеонора Митрофанова. Снимка: БГНЕСМнозинството от политическите партии, представени

...
На снимката: Елеонора Митрофанова. Снимка: БГНЕСМнозинството от политическите партии, представени
Коментари Харесай

Митрофанова остава без покана за първия ден на 48-мия Парламент

На фотографията: Елеонора Митрофанова. Снимка: БГНЕС
Мнозинството от политическите партии, показани в 48-ото Народно заседание, е подкрепило възражението на „ Демократична България ” съветският дипломат Елеонора Митрофанова и ръководителят на задачата на Беларус у нас да не бъдат канени на първото съвещание на новия парламент. Това разяснява Надежда Йорданова от Демократична България, съобщи NOVA.

„ Получихме поддръжка от „ Продължаваме Промяната ”, ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Възраждане ” и Българска социалистическа партия възразиха против това решение. От „ Български напредък ” по-скоро демонстрираха мнение да се придържаме към общата европейска позиция ”, посочи някогашният правосъден министър, откакто излезе от срещата на партиите.

Вчера от Демократична България настояха да има нова среща сред парламентарните сили, с цел да се реши въпросът с наличието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова на тържественото съвещание при откриването на 48-ото Народно заседание. Освен Демократична България, и „ Продължаваме промяната “ се оповестиха против каненето на Митрофанова.

През деня от ГЕРБ пък трансформираха позицията си по въпрос – първо Вежди Рашидов, който ще бъде народен представител в 48-мия Парламент и като негов най-възстен член ще ръководи първото съвещание, съобщи, че в случай че не поканим Митрофанова на откриването на Народно събрание, „ това е оповестяване на война! “, по-късно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че групата на ГЕРБ няма да участва, в случай че Митрофанова е посетител в залата.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР