НА СНИМКАТА Е КАРТАТА НА НАЙ-ГОЛЯМАТА И ДРЕВНА ДЪРЖАВА ИДЕЛ

...
НА СНИМКАТА Е КАРТАТА НА НАЙ-ГОЛЯМАТА И ДРЕВНА ДЪРЖАВА ИДЕЛ
Коментари Харесай

Древнобългарският празник ”Коледа” и българската държавност днес….

НА СНИМКАТА Е КАРТАТА НА НАЙ-ГОЛЯМАТА И ДРЕВНА ДЪРЖАВА ИДЕЛ – БУЛГАР – СЪЗДАДЕНА ОТ БЪЛГАРИТЕ ОЩЕ КРАЯ НА ЛЕДНИКОВАТА ЕПОХА!

Скъпи българи индивиди и родолюбци, Коледа е един от най-българските древнобългарски празници! Преди няколко хиляди години античните българи са имали лидер на народа – кан Колад. От край време българите са наричали своя Бог-слънце – Бог Ра, а учението им – Тангризъм. Те са имали храмове – светилища, които са били най-вече в планините. В тези храмове – светилища, вождът, дружно със жреците и всички мъже са отивали да се помолят на слънцето за неговото снизхождение. На 22 март и 22 септември са отивали да му благодарят за това, че денят бил еднакъв на нощта, а на 22 декември, когато денят е бил най-къс, а нощта най-дълга, с цел да не се скрие слънцето вечно българите са отивали да му се молят да стои по-дълго на небето. Три дни преди 22 декември Колад, дружно със жреците и мъжете се отправили към светилището в Небесната планина с цел да благодарят на Бог Ра. На потегляне Колад споделил на жена си:
– Докато не присъствам, в случай че пристигна часът да родиш, от в този момент да знаеш – родили се момче, както жреците предсказаха, ще носи името Болг, което ще рече Велик, Силен, Безсмъртен! На 25 декември, рано сутринта, тъкмо когато изгряло слънцето, тя родила своя наследник Болг. Зарадвали се всички хора тъй като към този момент ще има кой да наследи царството, то ще остане цяло, а няма след гибелта на Колад, да се раздели на 5 елементи и да премине в ръцете на алчните му зетьове.
Същият ден, когато слънцето се изкачило високо на небето, кан Колад, жреците и мъжете се завърнали от светилището. Излязла канската жена с новородения си наследник, последвана от мало и огромно с цел да ги посрещнат. Всички пеели:
„ Болг се роди, Коледо, Болг се роди!… “
Зарадвал се доста Колад и от благополучие се разплакал. Жрецът, застанал до него, се провикнал:
– Чуй народе волята на господ Ра, който ни изпрати в подарък Болг! По неговата воля, името на Болг и народа на който ще е Велик кан, ще просъществува за веки веков! По волята на Ра, от през днешния ден нататък за безконечни времена, от този ден ще стартира отброяването на новата година! Това ще е новият най-точен календар за всички времена и нации! – и вдигнал жезъла си към слънцето.Кан Колад споделил:
– Това е бъдещият ви водач, бъдещият кан Болг! От през днешния ден нататък всяка година, всички ще празнувате деня в който се роди! – и раздал на всяко дете по една златна монета, с цел да помнят този ден.
Всяка година на 25 декември, с песни танци и обща софра, народът чествал рождения ден на Болг, а Колад раздавал на бедните и децата дарове. След доста, доста години, когато станал белобрад дъртак, децата почнали да го назовават дядо Колад, а празника Коледа.След гибелта му на престола седнал Болг. Велик и всесилен кан бил Болг и обективен като татко си. Разширил страната и траял да раздава на Коледа дарове. Другите нации наричали хората на Болг болгхари, след това балкхари, а по-късно българи, а страната на Болг – едни наричали Балхара, други Балгар или Болгар. Минали доста, доста години от гибелта на Болг, само че народът запазил името българи до през днешния ден, а страната нарекли България.
Днес българите би трябвало да помним тези значими исторически обстоятелства, тъй като единствено истината ще ни направи свободни! Културно-историческото завещание в България е единственото, което ни остана и е най-мощното оръжие против Великите сили, които постоянно са желали тази свещена земя за тях! Моля българите да мислят и наблюдават всичко, което се случва. Вчера със специфичен декрет Румен Радев – президент на България подписа следващото безумство, както и народните представители – а точно да се изнесе голямо тежко оръжие за Украйна! Подчертавам, че България не би трябвало да бъде във война с Украйна или Русия. Това са територии на Стара Велика България. И двата народа са произлезли от античните Българи! Скъпи сънародници, същинският българин не може да ненавижда! Не заставайте срещу нито една от двете страни, а помислете кой дърпа конците през днешния ден! За следващ път ще напиша, че военната обстановка в Украйна е плод на споразумението на едни банкери( финансов и индустриален капитал) без народност от целия свят, които желаят да федерализират Украйна и да я разделят на части. Пряко обвързвана със събитията в Украйна е и България. Ние сме застрашени от сходна обстановка, в случай че не се отнесем сеирозно към проблемите и не спрем да бъдем проводник на подправени псевдо националистически и патриотарски внушения на псевдо политически деятели, служещи на непознати сили. Великите сили от Запад са решили да федерализират и България! Мислете българи и дано не разрешаваме да се пипа българска територия! Вече над 400 000 жилища са изкупени в България от чужденци и стоят празни! В тези светли празници хиляди пенсионери умират от апетит и мраз с пенсии, които не могат да покрият единствено медикаментите им, до момента в който се дава заслон на украински, афганистански и други пришълци, които нямат потребност от нашата помощ! Напомням още веднъж, че тези пришълци не имат намерение да си тръгнат от нашата страна. А даже може да се окаже, че ще си създадат лични общности в България! Мислете дали нашите татковци, баби и майки заслужават да живеят в бедност, до момента в който на всеки 3 -4 месеца се усилват зпалатите на българските депутати с по няколко стотин лв., а по българската граница към този момент години наред нямаме Преграждение и свободно хиляди емигранти влизат в Българската страна за трайно населване и промяна на генофонда на страната!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ И НЕ съдебна експертиза ПРЕДАВАЙТЕ! ВЯРВАМ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!

създател: Иван Тренев
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР