На снимката: Джорджа МелониПолитическите лидери в Италия приключиха кампаниите си

...
На снимката: Джорджа МелониПолитическите лидери в Италия приключиха кампаниите си
Коментари Харесай

Предизборната кампания в Италия приключи с очакване за крайнодясно правителство

На фотографията: Джорджа Мелони
Политическите водачи в Италия завършиха акциите си преди решаващите избори в неделя, които могат да доведат до най-дясното държавно управление от Втората международна война насам. Очакванията са, че крайнодясната партия „ Братята на Италия “ на Джорджия Мелони ще завоюва конкуренцията, а противникът ѝ Джузепе Конте съобщи пред поддръжниците си, че вотът е от историческо значение.

Краят на акцията беше доминиран от разногласия за Европа и войната с Русия. Въпреки това главното терзание на гласоподавателите остават спираловидните разноски за сила и увеличаващите се разноски за живот.

Сметките нарастват както за притежателите на жилища, по този начин и за предприятията. Отиващото си държавно управление на националното единение под управлението на Марио Драги към този момент даде обещание 66 милиарда евро (59 милиарда паунда) за подкрепяне на италианците.

Отговорът, предлаган от Джорджия Мелони, е понижаване на налозите с милиарди евро и въвеждане на плосък налог за всички, които печелят по-малко от 100 000 евро.

На последните избори тя събра едвам 4 % от гласовете, само че последните изследвания на публичното мнение, направени преди повече от две седмици, й дават към 25 %. Тя се възползва от обстоятелството, че е един от дребното партийни водачи в съпротива, до момента в който останалите вземат участие в ръководството.

Нейната партия не е удовлетворена, че я свързват с фашисткото минало на Италия по време на войната, само че корените ѝ са в придвижване, което се е зародило от него. Тази седмица един от претендентите на „ Братя на Италия “ беше отхвърлен поради прослава на Хитлер и Владимир Путин.

Същевременно главното състезание с десния съюз на „ Братя на Италия “ от страна на левицата мъчно се разпростра поради вътрешни битки с вероятни съдружници.

Лидерът на левоцентристите Енрико Лета излезе на сцената в Рим в петък вечерта под звуците на остарелия химн на антинацистката опозиция от времето на войната „ Bella Ciao “.

Другата лява фигура Ели Шлейн употребява митинга, с цел да оспори враждебността на Джорджия Мелони към това, което тя назовава „ ЛГБТ лоби “. „ Аз съм жена, обичам друга жена, само че поради това не съм по-малко жена “, сподели Шлейн.

Лидерът на „ Братя на Италия “ също по този начин атакува „ джендър идеологията “ и прикани за морска обсада, с цел да се спрат мигрантите, които напущат Либия и отиват в Италия.

Родена в Рим, за разлика от други водачи тя избра да завърши акцията си надалеч от столицата в южния град Неапол. Южна Италия е очебийно по-бедна от северната и тя е изправена пред мощна конкуренция в южната част на страната от страна на Движение „ Пет звезди “, което завоюва последните избори, само че от този момент загуби позиции.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!39ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,, 24.09.2022, 09:12
24.09.2022, 08:51
24.09.2022, 06:00
23.09.2022, 18:09
Последни публикации-24.09.2022, 09:51-24.09.2022, 09:12-24.09.2022, 08:51Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР