На снимката: Десислава Атанасова Депутатите удължиха работното си време, което

...
На снимката: Десислава Атанасова Депутатите удължиха работното си време, което
Коментари Харесай

И днес депутатите удължиха работното си време до окончателна промяна на Изборния кодекс

На фотографията: Десислава Атанасова
Депутатите удължиха работното си време, което трябваше да завърши в 14:00 часа през днешния ден, до окончателното приемане на второ четене на измененията в Изборния кодекс. Предложението бе на ръководителят на ПГ ГЕРБ-ДС Десислава Атанасова. Самата Атанасова предложи същото и през вчерашния ден – съвещанието да завърши, откакто целият законопроект за изборни промени бъде гласуван, като това не съумя да се случи и към 03:00 часа през нощта съвещанието бе прекъснато. 

Вчера ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия съумяха да върнат хартиената бюлетина при гласуването във всички секции, до момента в който към Народното събрание протичаше митинг против това. от митинга.

Проектът на промени в Изборния кодекс  от Българска социалистическа партия още на 19 октомври 2022 година – в първите дни на 48-ия Парламент. Българска социалистическа партия упорстваха за преразглеждане на методите на гласоподаване и в предходния парламент.

За връщане на хартиената бюлетина в предходния парламент настояха още от ГЕРБ и от Движение за права и свободи. Още в предишния 47-и Парламент потребителите в обществените мрежи измислиха термина „ хартиена коалиция “ сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, чиито отзиви „ за “ връщането на хартиената бюлетина имат допирни точки. В сегашния парламент пък стана ясно, че тези „ допирни точки “ са в действителност съществени сходства.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР