На снимката: Асен Василев и Кирил ПетковПродължаваме промяната“ оттегля номинацията

...
На снимката: Асен Василев и Кирил ПетковПродължаваме промяната“ оттегля номинацията
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“ оттегля кандидатурата на Никола Минчев за председател на НС

На фотографията: Асен Василев и Кирил Петков


„ Продължаваме промяната “ отдръпва номинацията на Никола Минчев за ръководител на Народното събрание, оповестиха от партията на брифинг в Народното събрание довечера. Те означиха, че групировката подхваща тази стъпка, с цел да облекчи процедурата по желание на началник на Народно събрание, която през днешния ден приключи с два несполучливи опита.

“Ние ясно декларирахме, че сме градивна съпротива. Ние ще гласуваме като една съпротива срещу претендента на ГЕРБ ”, съобщи Асен Василев и уточни, че все още не са решили кой ще поддържат при гласуването в утрешния ден.

След като съвещанието през днешния ден беше закрито, стана ясно, че то ще продължи на следващия ден в 10:00 часа.

“Поставени сме в невиждана обстановка. Имаме победител в изборите, който не може да събере единодушие за избор на ръководител на Народно събрание, камо ли за кабинет ”, сподели още Василев. “Да смъкна кабинет на Политическа партия и след това да търсиш поддръжка от тази партия, е малоумно ”, добави той.

Въпреки че отдръпват кандидатурата на Никола Минчев, Василев изрично съобщи, че той “е най-достойния претендент да води това Народно заседание ”

Политическа партия няма да поддържа и предлагането на „ Демократична България “ за ротационно председателство на Народното събрание. Асен Василев дефинира това като „ мощно неефективно “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР