На снимката: Асен Василев.Даже Тодор Живков не си е позволявал

...
На снимката: Асен Василев.Даже Тодор Живков не си е позволявал
Коментари Харесай

Асен Василев: При арбитраж, „Газпром“ ще трябва да плаща на България

На фотографията: Асен Василев.
„ Даже Тодор Живков не си е разрешавал да концентрира толкоз доста власт като президентска република, а е запазил България като парламентарна република “. Така съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев разяснява предлагането на водача на „ ИТН “ Слави Трифонов за референдум дали България да стане президентска република. Коментарът Василев направи в ефира на Българска национална телевизия, където взе участие дружно със съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков.

Бившият вицепремиер и министър на финансите уточни, че Трифонов е инициирал три референдума, след които не е осъществил нищо.

„ Слави Трифонов завоюва няколко избора, унищожи няколко държавни управления, унищожи няколко Народното събрание. Този човек е човек от прехода “, съобщи от своя страна Кирил Петков. Според някогашния министър председател Слави Трифонов е бил „ троянски кон “ в предходното държавно управление.

От изявлението стана ясно, че в случай че „ Продължаваме промяната “ получи опция да сформира държавно управление след изборите на 2 октомври, за министър председател ще бъде повдигнат или Асен Василев, или Кирил Петков.

По отношение на доставките на природен газ за България Асен Василев разяснява, че битовите консуматори са били подсигурени. Той добави, че откакто „ Газпром “ едностранно е спрял да извършва контракта си с България, не е имало прекъсване на подаването нито за битовите, нито за индустриалните консуматори.

Асен Василев съобщи, че в случай че се стигне до трибунал, „ Газпром “ ще би трябвало да заплаща неустойки на България.

„ Всеки ден си изпращахме поръчката към „ Газпром “, на идващия ден получавахме нула. Ние си искахме газа и не го получавхаме. Правехме заплащането към „ Газпромбанк “ и те ни го връщат. Ако служебният кабинет е спрял да подава поръчките, това към този момент ни слага в несъблюдение на контракта, само че до момента в който ние бяхме на власт, всеки ден си подавахме поръчките, с цел да сме изцяло в осъществяване на контракта “, изясни Асен Василев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР