На снимката: Алексей НавалниАлексей Навални отново е в изолатора. За

...
На снимката: Алексей НавалниАлексей Навални отново е в изолатора. За
Коментари Харесай

Десети изолатор за Навални. Здравето на дисидента се влоши

На фотографията: Алексей Навални
Алексей Навални още веднъж е в изолатора. За десети път. Причината е повече от шокираща – измил си лицето по-рано от предвиденето. Това му донесло бонус от 15 дни в цялостна излация. Навални, най-гласовият вътрешен критик на президента Владимир Путин, излежава 9 години затвор по обвинявания, които съгласно него са политически стимулирани.

Навални сподели, че за десети път е в изолатор за интервал от няколко дни от лятото насам, когато беше трансфериран в това място за излежаване на санкции.

„ В края на краищата съумях да си печеля за 10-и път наказателна килия предходната година “, написа Навални в обществените мрежи.
„ Така моите проекти за изискана Нова година бяха унищожени “, добави Навални с подигравка, добавяйки, че е запазил за случая пакетче картофен чипс и малко риба в консерва.

Той сподели, че е прекарал новогодишната нощ в сън, споделяйки килията с други двама пандизчии: единият, който „ виеше и крещеше “, а за другия Навални написа, че имал неприятна хигиена.

Междувременно юристът на дисидента Вадим Кобсев заяви, че клиентът му се е разболял и има висока температура, тресчица и кашлица, само че досега не е могъл да му достави медикаменти.

Привържениците му считат, че непрекъснатото изпращане на опозиционера в изолатор е опит на управляващите да пречупят неговата волята.

Навални е въдворен в наказателна колония в, на към 260 километра североизточно от Москва, при изключително тежки затворнически условия. Той е зад решетките от 2021 година През май 2022 година съд удостовери 9-годишната му присъда за машинация.

В чужбина Навални е считан за политически пандизчия и за един от най-острите критици на съветския президент Владимир Путин. Той се възвърне в Германия от опит да бъде токсичен през август 2020 година, само че по-късно непринудено се върна в Русия и от този момент е в пандиза.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР