На следващото заседание на НС, определено за парламентарен контрол, депутатите

...
На следващото заседание на НС, определено за парламентарен контрол, депутатите
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъждат политиката на Министерството на икономиката за топлоснабдяването

На идващото съвещание на Народно събрание, несъмнено за парламентарен надзор, депутатите ще проведат обсъждане за политиката на Министерството на стопанската система в региона на топлоснабдяването. Предложението е импортирано от депутатите от Българска социалистическа партия и подписано от 57 народни представители. Таско Ерменков показа претекстовете:

  " Очевидно е обаче, че имаме проблеми с това, че потребителите не са удовлетворени от една такава услуга, каквато се назовава топлоснабдяване, за която нямат друга опция за приемане на така наречен енергиен комфорт ".

В отговор министърът на енергетиката Теменужка Петкова изясни:

" От 12-те топлофикационни сдружения, които оперират на територията на страната, 11 са напълно частна благосъстоятелност, тъй че страната няма по какъв начин да се намеси и да каже какви тъкмо вложения да се създадат, с изключение на посредством контролните механизми, с които тя разполага. От една страна Комисията за енергийно и водно контролиране, а въпреки това във връзка с техническата употреба - от страна на контролните органи на министерството ".

Министър Петкова увери, че с помощта на напъните на страната постъпващите в Министерство на енергетиката тъжби от консуматори на услугата топлоснабдяване са намелели от 1200 в края на 2013 година до  450 в края на 2017 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР