На следващите парламентарни избори да има машинно гласуване, реши правителството

...
На следващите парламентарни избори да има машинно гласуване, реши правителството
Коментари Харесай

Борисов: Отпускаме пари за машинното гласуване, без да съм убеден, че това ще реши нещо

На идващите парламентарни избори да има машинно гласоподаване, реши държавното управление през днешния ден. " Това се приказва от доста време и не желая върху държавното управление да тегне подозрение, че не желаем. Ние ще сме единствената страна в Европейски Съюз. Там където ги има, ще ги отстраняват, само че ще похарчим няколко десетки милиона и да забележим какви ще са резултатите ", сподели министър председателят при започване на днешното държавно съвещание.

" По въпросът към този момент се работи. Всяка изборна секция ще бъде снабдена с машини и вотът ще става посредством машини ", увери вицепремиерът Томислав Дончев, който дружно с ЦИК е виновен желанията да станат факт..

 Томислав Дончев
© Юлия Лазарова

Томислав Дончев

Той добави, че е нужно да се уточни законодателството и да се реши дали ще се гласоподава машинно или хартиено. " За мен е нелепост да поддържаме две паралелни системи за гласоподаване, това прави изборите голословно скъпи ", разясни Дончев.

По неговите думи са нужни към 15 хиляди машини. Борисов подреди машините да бъдат купени, а не наети. В умозаключение той разкри и претекстовете за решението: " Понеже всички се упражняват, ние през днешния ден приемане точката и се включваме в общия хор на подкрепящите " (машинното гласоподаване, б.а.).

Преди локалните избори предходната година незабавно бе анулирана опцията за гласоподаване с машини в 6 хиляди секции в цялата страна, защото на база на опита от европейските избори по-рано Централната изборна комисия разгласи, че ще има проблеми при отчитането на резултатите. Преди това по предложение на Движение за права и свободи в законодателството бе записано, че на идващите парламентарни избори през 2021 година в страната ще се гласоподава единствено с машини, като се изключи секциите с под 300 гласоподаватели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР