На следващите местни избори отново ще има обвързване на бизнес

...
На следващите местни избори отново ще има обвързване на бизнес
Коментари Харесай

Ще се обвържат ли бизнес интереси и власт на местните избори?

На идващите локални избори още веднъж ще има обвързване на бизнес ползи и власт.

Това съобщи за БНР преподавателят в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “доц. Милена Стефанова.

„ На идните през 2019 година локални избори още веднъж в стеснен кръг български общини, които са по-апетитни и където има повече благоприятни условия за обвързване на бизнес ползи с присъединяване във властта, това още веднъж би могло да се случи и допускам, че още веднъж ще го имаме “, изясни специалистът.

По думите й практиката позволява към момента подобен вид преплитане на ползи.

„ Независимо от това какъв брой доста законодателството се е подобрило, изключително след приемането ни в Европейски Съюз в тази посока партиите към момента толерират подобен вид връзки и връзки “, счита специалистът.

Според нея това не е инцидентно, защото в действителност би трябвало да има някакъв финансов тил.

„ Всички споделят „ Защо би трябвало да им дават пари “ – еми би трябвало, с цел да могат да си създадат акциите. За мен по-интересно в тази ситуация е какъв е бил ползата на Бенчо Бенчев и на другия общински консултант да вземат участие в общинската власт, т.е. по какъв метод и дали изобщо това се е случило – те персонално са се облагодетелствали посредством присъединяване си в общинската власт, въпреки че не са от ръководещото болшинство в тази ситуация в Бургас. Какво се случва – за какво изобщо са там, за какво ги притеглят, а те самите за какво се съгласяват. Това постоянно има някакъв съответен отговор, който в тази ситуация обаче не ни се оповестява “, уточни още доцент Милена Стефанова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР