На следващата сесия на Общинския съвет ще внесем предложение за

...
На следващата сесия на Общинския съвет ще внесем предложение за
Коментари Харесай

Община Пловдив ще помогне на Локо в подготовка на базата за участие в Лига Европа

" На идната сесия на Общинския съвет ще внесем предложение за даване на целеви средства в размер на 50 хиляди лв. на Локомотив Пловдив за подготовка въз основата и осъществяване на напътствията, дадени от УЕФА, за присъединяване в шампионата Лига Европа ", съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той добави, че решението ще бъде с авансово осъществяване, което ще даде опция на футболния клуб да стартира работа незабавно.

Градоначалникът сподели това по време на днешната си среща президента на " черно-белите " Христо Крушарски и административния шеф Атанас Узунов.

На нея стана ясно, че Локомотив интензивно се приготвя за присъединяване в Лига Европа и осъществяване на мач в Пловдив. За задачата ще бъдат осъществени ремонтни действия на стадион " Локомотив ", според дадени предходната седмица наставления на представители на УЕФА, които на място разгледаха положението на оборудването.

След като бъдат изпълнени напътствията, стадион " Локомотив " ще може да семейства срещи от втория прелиминарен кръг на шампионата.

Според Атанас Узунов с помощта на съдействието на кмета Иван Тотев, стадионът може да вземе категория 3, с което при вероятно класиране тимът ще може да играе на оборудването и в постоянните кръгове (в груповата фаза на Лига Европа).

" Благодаря на кмета Иван Тотев, че съблюдава обещанието си, което даде преди време и ще помогне от такова високо равнище мачовете да се организират тук и пловдивчани ще бъдат директни очевидци на тези срещи ", съобщи Христо Крушарски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР